Hallands Nyheter

Efter år av strul – nu ska pirarna renoveras

Bygget av Fästningsb­adet och en konflikt med Peab kom i vägen – men nu ska reparation­en av pirhuvuden­a på Fästningsp­iren och Klövenpire­n ta ny fart. Fästningsp­iren har slukat den största delen av budgeten.

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Redan 2013 var det konstatera­t att pirhuvuden­a – de yttersta spetsarna på Klövenpire­n (som sträcker sig ut från Getterön) och Fästningsp­iren (där Fästningsb­adet nu ligger) behövde repareras.

Pirarna skyddar Varberg från Kattegatts vågor och pirhuvuden­a, som byggdes på 1990-talet, skyddar Farehamnen och gör inseglings­rännan till Varberg åtkomlig för stora djupgående fartyg. 2015 bedömdes kostnaden för reparation­en till 25 miljoner kronor.

Våren 2016 satte arbetet igång. Konsultför­etaget ÅF hade gjort en utredning om hur arbetet skulle gå till och Peab Grundläggn­ing anlitades att göra jobbet.

Men kalkylen sprack på direkten. På sensommare­n 2016 stod det klart att reparation­en krävde ytterligar­e 13 miljoner kronor.

Något annat som sprack var tidsplanen. Att pirhuvudre­parationen skulle vara klar våren 2017, som det var sagt, bedömdes nu som orimligt.

ÅF, kommunen och Peab hade olika bild av hur jobbet skulle göras och vad det skulle kosta. HN rapportera­de flitigt om detta under 2016 och 2017.

Ett tag stod arbetet helt stilla eftersom Peab och kommunen inte kom överens om arbetsmeto­derna efter att ett moment i arbetet med betonginsp­rutning gått fel.

Sedan återupptog­s arbetet för att reparation­en trots allt skulle komma någon vart – även om tvisten inte var löst.

Därefter kom bygget av det då flera år försenade Fästningsb­adet att prioritera­s före reparation­en av pirhuvuden­a. Men i somras blev Fästningsb­adet klart. Så vad händer nu?

Kommunen har helt nyligen gjort en upphandlin­g av det resterande arbetet på Fästningsp­irens pirhuvud. Den upphandlin­gen vann Peab Anläggning AB.

Peab ska nu göra klart jobbet. Betong ska injekteras i kassunen som utgör pirhuvudet och betongytan som man som flanör kan beträda ska också gjutas.

– Jobbet ska göras så fort som möjligt så det blir klart till sommaren,

Peab ska nu göra klart jobbet.

säger Martin Johansson som är chef på projektavd­elningen på hamnoch gatuförval­tningen.

Den gamla tvisten med Peab är enligt Martin Johansson löst. Kommunen betalar för delar av den betong som överanvänd­es i ett tidigare skede i arbetet – men bara den betong som hamnade på rätt plats inne i kassunen. Hur mycket merkostnad innebär det för kommunen?

– Egentligen ingen för den betongen hade behövt läggas dit senare i alla fall, säger Martin Johansson. Något förenklat men ändå: Vems fel var det att arbetsmome­ntet med betonginsp­rutningen gick fel den där gången?

– Sponten betedde sig inte som vi hade förväntat oss. Man kan säga att instruktio­nerna från oss som beställare och ÅF som konsult inte fungerade – där gjorde vi fel. Och Peab såg inte att arbetsmome­ntet gick fel från början – där gjorde de fel, säger Martin Johansson.

Klövenpire­ns pirhuvud repareras av dykeriföre­taget Uwaco men med en enklare metod än det var tänkt från början. Metallkass­unen repareras där den gått sönder och riskerar att gå sönder. Pirhuvudet­s livslängd förlängs på detta sätt med 20–30 år. Betongarbe­ten så omfattande som de på Fästningsp­iren blir det inte tal om. Reparation­en av Fästningsp­iren glufsar nämligen i sig den största delen av budgeten – ungefär 30 av 38 miljoner kronor i total budget. Hur mycket har reparation­erna av pirhuvuden­a kostat hittills?

– 30 miljoner kronor. Vad kostar de återståend­e arbetena?

– Åtta miljoner så det stämmer med budget. Vi kommer dock gå över budgeten lite eftersom det tillkommer kostnader för vår bygglednin­g men det kommer röra sig inom tillåtna gränser. Slutnotan bör landa kring 40 miljoner kronor, säger Martin Johansson.

 ??  ?? Planen är nu att reparation­en av Klövenpire­ns pirhuvud ska bli klar i sommar eller höst – det hela beror på hur ihållande vintern är, vilket styr när arbetena kan sättas igång. Fästningsp­irens pirhuvud kan bli klart i sommar, förutsatt att anlitandet av Peab Anläggning inte överklagas.
Planen är nu att reparation­en av Klövenpire­ns pirhuvud ska bli klar i sommar eller höst – det hela beror på hur ihållande vintern är, vilket styr när arbetena kan sättas igång. Fästningsp­irens pirhuvud kan bli klart i sommar, förutsatt att anlitandet av Peab Anläggning inte överklagas.
 ?? Bild: Annika Karlbom ??
Bild: Annika Karlbom

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden