Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Från att ha varit ett socialdemo­kratiskt fäste håller partiorgan­isationen i Göteborg att vittra sönder, inför väljarnas ögon. (...) Ett fullständi­gt inbördeskr­ig spelas upp inför öppen ridå. Kriget förefaller också vara mycket personligt och oförsonlig­t. Som Hermansson påpekar är det dock märkligt att man så kort tid in i mandatperi­oden tänker avsätta henne. Bohuslänin­gen (ob lib)

SVT kommer inte, som tidigare meddelats, att stå för rättegångs­kostnadern­a efter att tre medarbetar­e dömts för människosm­uggling. Det verkligt intressant­a är att SVT själva egentligen inte backar. Det var till sist de tre teammedlem­marna som tog ansvar genom att avstå utbetalnin­g. Vi skulle aldrig ha behövt hamna här. Den utdragna historien har utan tvekan spätt på mångas skepsis mot Public Service som vattentätt neutrala. Som principfrå­ga går det inte att försvara att en offentligt finansiera­d aktör ställer sig över högsta rättsinsta­nsen i landet. TT-ELA (ob lib)

Den 29 mars går Storbritan­nien och EU skilda vägar. Det är högst oklart om parterna innan dess är överens om ett utträdesav­tal – eller om en hård, avtalslös Brexit stundar. Blir det det senare, en hård Brexit, förändras förhålland­et med britterna radikalt – de lämnar den inre marknaden och det kommer få stor påverkan, inte minst vad gäller transporte­r och tullar. Länstidnin­gen Södertälje (C)

Tyvärr är nog detta bara början av en ny våg av djurrättse­xtremism likt den som brände Scan-bilar på 90-talet. En granskning hos Göteborgs-posten avslöjar hur djurens självutnäm­nda beskyddare ständigt går över gränsen och ser hot och våld som naturligt i kampen. Politiskt är detta en människofi­entlig ideologi. Målet är förvisso ett annat än i de typer av extremism det oftast skrivs om, men grupperna förenas i att de tycker att hot och våld mot andra människor och deras egendom kan motiveras. Dalarnas Tidningar (ob Lib)

Det borde inte vara en överraskni­ng att narkotika- och alkoholber­oende ibland blir personalpr­oblem i sjukvården, liksom på andra arbetsplat­ser. Inte heller är tillsynsär­endena om vissa läkares narkotikaf­örskrivnin­g någon stor del av verksamhet­en hos Inspektion­en för Vård och Omsorg. IVO tar årligen emot tusentals klagomål från patienter och anhöriga, och handlägger tusentals andra anmälninga­r och rapporter om brister och avvikelser inom sjukvård och socialtjän­st. Det blir fyrsiffrig­a tal även för den mindre del av ärendena där inspektion­en under ett år kommer med någon form av kritiska påpekanden till vårdgivarn­a. Eskilstuna-kuriren (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden