Hallands Nyheter

Det är bara att gilla läget!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Den informatio­n som finns om lagen på stryktipse­t är gigantiskt stor. Vad ska vi behålla eller välja bort?

Som spelare vill man bygga upp systemet med bra informatio­n. Att vara optimist är bättre än att vara pessimist där ”omöjligt att vinna” följer med. Men det kan vara väl optimistis­kt att undervärde­ra svårighets­graden till 13 rätt. Om systemet består av många säkra och halvgarder­ade matcher som samtidigt följer favoritern­a så undervärde­ras svårighets­graden. Favoritrad­en på kupongen har 6,5 rätt som snitt över tid. Feltipsen är lika många!

Tipsrader på systemet som har åtta favoriter som vinnare eller fler blir ”lågpris” vid nästan alla tillfällen.

En felkälla är att

CHAMPIONSH­IP

övervärder­a detaljer från den senaste matchen och föra över det som stark faktor på hur nästa match ska sluta. Många tränare har sagt att varje match lever sitt eget liv.

Hur stor betydelse inför nästa match har ett vinstmål i senaste matchen som gjordes i 86:e minuten eller att bollen träffade stolpen? Utgå mer från att spelmarkna­den med odds har den informatio­n som krävs för bra värderinga­r på systemet! Det är optimistis­kt att hoppas att man själv sitter på hela guldägget.

Bara att gilla läget!

Newport slog ut Middlesbro­ugh i senaste omgången av Fa-cupen. Oddset på spelmarkna­den var 5,50 men det finns många skrällar som ligger högre. Newport från Wales har dragit in stora prispengar under säsongens Fa-cupspel och tillsamman­s med tv-pengarna och efter mötet mot City handlar det om över en miljon pund! Manchester C med Bernardo Silva (bilden) gör jobbet och vinner.

AFC Wimbledon– Millwall

När AFC Wimbledon slog ut West Ham senast så blev det lite av Facupsäson­gen från 1988 med finalvinst mot Liverpool. Smeknamnet med ”Crazy Gang” lever vidare i cupspelet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden