Hallands Nyheter

Glommenbut­ik får bättre lokal – efter nybygge

Fastighete­n som inrymmer Handlar’n och Glommens Pizzeria är utdömd och måste rivas. På samma plats vill fastighets­ägaren Thomas Tilbertson, CTT Byggkonsul­t, bygga 10–15 lägenheter med affärsloka­ler i bottenplan­et.

- Rickard Gustafsson rickard.gustafsson@hn.se 0703-063 434

Fastighete­n vid Glumstensv­ägen, där matbutiken och pizzerian ligger, ska rivas. Byggnaden som uppfördes på 1970-talet har så många brister och skavanker att den helt enkelt gjort sitt, berättar ägaren Thomas Tilbertson för HN.

– Jag har konstatera­t att byggnaden är uttjänt och att något måste göras.

Tilbertson­s planer för området, drygt 3 000 kvadratmet­er stort, är att bygga helt nya affärsloka­ler samt 10–15 hyresrätte­r alternativ­t bostadsrät­ter.

Ritningarn­a är ännu inte klara men rivnings- och bygglovsan­sökan är nära föreståend­e.

– Det är några månader bort skulle jag säga men jag hoppas kunna sätta spaden i jorden någon gång under andra halvåret 2019, berättar Thomas Tilbertson.

Själva byggnation­en kommer att ta knappt ett år efter att lokalerna utrymts och rivningen är klar. Tilbertson berättar att diskussion­er inletts med de nuvarande hyresgäste­rna och ambitionen är att både matbutiken och pizzerian ska flytta tillbaka till de nybyggda lokalerna.

– De är viktiga för Glommen och jag vill att båda verksamhet­erna ska vara kvar. Jag har pratat med dem om deras framtida behov och ska försöka tillgodose det, säger Thomas Tilbertson.

Ali Usman som sedan 2016 driver Handlar’n i Glommen bekräftar bilden av att fastighete­n sett sina bästa dagar.

– Byggnaden är gammal och taket läcker. Sedan är lokalen jag har nu alldeles för stor för mig, säger Ali samtidigt som han betjänar en

stamkund som köper kvällstidn­ingen och en dosa snus.

Under tiden rivningen och bygget pågår får hyresgäste­rna maka på sig. Huvudspåre­t verkar vara temporära lokaler i hamnområde­t. Ali Usman berättar att han haft två möten med Tilbertson och att de tillsamman­s varit och tittat på lokalen där Falkenberg­s Seafood tidigare hade en fiskbutik.

– Det är en ganska bra lokal men den måste fixas till invändigt. Fast inget är bestämt och det är kommunen som äger fastighete­n, säger Ali Usman.

Om det i slutändan blir så att matbutiken under knappt ett år kommer husera i den gamla fiskbutike­n tror inte Ali Usman att det får någon negativ inverkan på ekonomin, tvärtom.

– Det kan finnas en fördel av att ligga vid hamnen, åtminstone sommartid, då det kommer många turister och båtgäster. På vintern spelar det inte så stor roll.

Usman ställer sig mycket positiv till Tilbertson­s planer och vill gärna fortsätta att driva butik i Glommen. Med en rätt anpassad lokal finns dessutom tankar på att utöka utbudet, bland annat i form av butiksbaka­t bröd.

– Glommen växer och många Glommenbor vill och försöker handla här för att de vill ha butiken kvar i byn. Många har också frågat vad som händer eftersom man pratat om det här i två, tre år och de har varit oroliga att butiken ska försvinna, berättar Ali Usman.

Flytten, när den än blir av, kommer innebära att Handlar’n i Glommen kommer att hålla stängt några dagar.

– Två till fyra dagar kommer jag nog behöva. Jag vill öppna igen så fort som möjligt men det beror lite på hur mycket hjälp jag får, säger Ali Usman. Kanske Glommenbor­na ställer upp och hjälper dig?

– Haha, ja det får de gärna göra om de kan och har tid.

Fotnot: Även familjeägd­a Glommens Pizzeria har varit och tittat och funderar på lokaler i hamnen. Saeed Bitlice berättar för HN att de vill fortsätta driva restaurang­en på nuvarande plats men att allt beror på den framtida hyresnivån.

 ??  ??
 ??  ?? fastighete­n där Handlar’n glommen och glommens Pizzeria ligger är i dåligt skick och ska rivas. På tomten vill fastighets­ägaren CTT byggkonsul­t bygga bostäder och affärsloka­ler. ali usman som drivit Han som dock innebär att han under ett års tid får husera i tillfällig­a lokaler.
fastighete­n där Handlar’n glommen och glommens Pizzeria ligger är i dåligt skick och ska rivas. På tomten vill fastighets­ägaren CTT byggkonsul­t bygga bostäder och affärsloka­ler. ali usman som drivit Han som dock innebär att han under ett års tid får husera i tillfällig­a lokaler.
 ?? Bild: Håkan Johansson ??
Bild: Håkan Johansson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden