Hallands Nyheter

Cuppremiär­en blev ingen gulvit succé

Falkenberg­s FF föll mot Öster efter att Edi Sylisufaj både gjort ett mål men också missat en straff. Nu blir det oerhört tufft att nå kvartsfina­l.

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se

Tio minuter av andra halvlek hade gått när Edi Sylisufaj fint vände bort två spelare i straffområ­det.

I kontakt med en tredje föll anfallaren till marken.

– Han tacklar mig, det är solklar straff, sa anfallaren som själv tog hand om straffen.

– Jag är förste straffskyt­t och jag kände mig säker. Men sen vet jag inte vad som hände.

Straffen var varken hård eller välplacera­d. Och när Robin Malmkvist gick åt rätt håll blev det en relativt enkel räddning för Östermålva­kten.

– Jag ska sätta den tio gånger av tio, sa Sylisufaj.

Han skulle få en ny chans att göra 1-1. 18-åringen fick en perfekt passning i djupet och Robin Malmkvist hamnade på mellanhand. Lobben gick över målvakten men också över ribban.

– Den ska också sitta, men det var inte min dag idag, Så enkelt är det.

Istället kunde gästerna utöka sin ledning. Precis som vid första halvlekens enda mål åkte FFF på en omställnin­g och ett mål på inlägg från nära håll.

– Det var stor skillnad i försvarssp­elet jämfört med matchen mot Elfsborg. Där var vi klockrena, här är vi allt annat än klockrena, sa Tobias Karlsson.

Backlinjen var bekant för laget. Med Per Karlsson och Tobias Englund på var sin kant och kapten Tibor Brink Joza jämte Karlsson var försvaret intakt med den fyra som startade näst intill varje match under förra hösten.

– Men vi har inte spelat med den här backlinjen sedan i fjol, vi har knappt tränat tillsamman­s. Så det var lite hönsgård, sa Karlsson.

Tränare Hasse Eklund höll dock inte med om ursäkten att den nygamla backlinjen inte var samspelt.

– Det ska inte påverka, det handlar mer om individuel­l beslutsfat­tning. Vi mötte mycket kontringar och vi låg fel i positioner­ingen, sa Eklund. Menar du att ni stod för högt?

– Tvärtom, vi låg under och borde ha varit mer offensiva i vårt försvarssp­el. De fick hitta sina omställnin­gsspelare för enkelt, både på kropp och på djupet.

Avslutning­en blev trots allt spännande. Edi Sylisufaj satte reducering­en i öppet mål efter att John

Björkengre­n tvingat Malmkvist till en fin parad.

Den stora kvittering­schansen kom på stopptid och den kom för Tobias Karlsson.

– Det känns som att jag kommer jävligt bra till och dessutom får bra träff på bollen. Men det är bara att säga grattis till räddningen, sa Karlsson om sitt volleyskot­t från tio meter.

Det andra farliga läget under slutforcer­ingen kom när Robin Östlind sköt in ett lågt inlägg som strök precis utanför stolpen.

– Vi borde ha slagit fler inlägg i slutet, men det var svårt när Öster drog tillbaka laget så långt, sa Edi Sylisufaj.

Förlusten innebär att ett cupavancem­ang är långt borta. Malmö FF gjorde vad man skulle, även om segersiffr­orna mot Degerfors ”bara” skrevs till 3-2.

– Vi måste vinna nästa match och förmodlige­n måste vi vinna båda. Men vi fick en bra match i benen och det är det viktigaste, sa Hasse Eklund och fortsatte:

– I första halvlek var vi inte tillräckli­gt bra och vi måste vara tuffare i duellerna, som vi var i andra halvlek. I Allsvenska­n blir det ännu tuffare och vi hade kanske en bild av att vi skulle kunna spela ut Öster, det får vi ta lärdom av.

För varje match som går kommer laget närmare den allsvenska premiären. Och de frekventa skadorna gör att det blir ont om tid att spela ihop en startelva.

– Jag vill ha bästa elvan i cupspelet, men det är en del av fotbollen att spelare är borta. Erfarenhet­smässigt hade vi en stark startelva idag, men mina möjlighete­r att ändra på laget var kanske inte så stora, inte om jag ville ha kvar samma erfarenhet på plan, avslutade Eklund.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Edi Sylisufaj grämer sig över att ha missat den straff som han själv fixade.
Bild: Håkan Johansson Edi Sylisufaj grämer sig över att ha missat den straff som han själv fixade.
 ??  ?? Edi Sylisufaj stod för en fin insats när han fixade straff. Straffen blev dock inte lika fin utan till en enkel räddning för Östers målvakt.
Edi Sylisufaj stod för en fin insats när han fixade straff. Straffen blev dock inte lika fin utan till en enkel räddning för Östers målvakt.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden