Hallands Nyheter

Våren gör entré i Halland till helgen

- Benjamin Troff Christophe­r Vallerius

Halland: Glöm snö, kyla och vinter. Nu är den meteorolog­iska våren här på riktigt och helgen bjuder på både sol och plusgrader i hela länet.

Nu är det slut på snöslask, kyla och tjocka täckjackor. Våren är på väg att officiellt göra entré i Halland.

För den som är trött på vintern med allt vad det innebär så kommer nu positiva besked. Enligt prognosen kommer vi på fredag officiellt kunna säga att det är vår.

– Det ser riktigt trevligt ut. Temperatur­erna ser ut att hålla sig över nollan hela veckan, så troligtvis kommer våren på fredag, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Foreca.

Allt är dock inte frid och fröjd. Även om temperatur­erna ser stigande ut så kanske inte den riktiga vårkänslan kommer infinna sig.

– Det ligger ganska mycket moln över Halland på torsdagen och temperatur­erna på ett par plusgrader. Det blir uppehållsv­äder både torsdag och fredag men det finns en del solchanser, framförall­t under lördagen, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

På sina håll i landet har termometer­n redan visat tvåsiffrig­a plusgrader men riktigt så varmt blir det inte i Halland än.

– Runt en fem - sex plusgrader blir det nog under helgen men inte mer, säger Per Holmberg.

Normalt sett brukar våren komma till Halland först i mars månad, men det kommer ändå inte bli en rekordtidi­g vår i år. Det finns nämligen ytterligar­e en regel som ställer det. Starten på våren får inte ske före den 15 februari, något som har hänt ett antal gånger de senaste åren.

2014, 2015 och 2017 kom den sjunde raka dagen med plusgrader den 22 februari och därför räknades den 15 februari som årets första vårdag, precis som det ser ut att bli i år.

Så säg hej då till den gråa vintern och välkomna in den tidiga våren!

 ??  ??
 ?? Bild: Nora Lorek / TT ?? Vårtecken, i form av vitsippor. Än är det inte riktigt dags, utan dessa förevigade­s här om året.
Bild: Nora Lorek / TT Vårtecken, i form av vitsippor. Än är det inte riktigt dags, utan dessa förevigade­s här om året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden