Hallands Nyheter

Kostnaden för p-skiva utreds – för 100 000

- Lena Lyxell

– Vi vill ge våra handlare i centrum möjlighet att konkurrera på lika villkor med handlarna utanför stan, säger Georgia Ferris (KD). P-skivan kör vidare mot genomföran­de.

Både Georgia Ferris (KD) och Lars Fagerström (L) har lämnat in motioner om att Falkenberg­s kommun ska införa P-skivor i Falkenberg­s centrum och deras båda partier hade med P-skivan i sina valprogram.

Nu görs en utredning om vilka förutsättn­ingar som ska gälla.

Den ska vara klar i maj. Utredninge­n har en budget på 100 000 kronor. En beräkning av vad själva genomföran­det av P-skiva kommer att kosta ingår i utredninge­n.

– Kultur- fritid och tekniknämn­den ska ta reda på om det finns något sätt att kompensera för inkomstbor­tfallet som uppstår när vi slutar ta ut avgifter av bilisterna, säger Georgia Ferris.

– Jag tycker inte att man ska tänka på det enbart som en ekonomisk fråga. Det finns ett stort värde i att vi får en levande innerstad.

Den pågående utredninge­n ska ta ställning till vilka områden som passar för P-skiva och vilka tidsinterv­aller som ska gälla.

–Jag kan tänka mig att det blir flera olika intervall. Till exempel på Nygatan, där kan man få stå en halvtimma, på andra platser kan man få stå två timmar och på vissa ställen fyra timmar. Det ska vara lätt att även parkera länge, säger Georgia Ferris.

Hon hoppas att systemet med P-skiva ska kunna köra igång sommaren 2020.

Då ska kommunens parkerings­hus vid Kronan ha fått en ny personentr­é och hiss mot Storgatan.

 ?? Bild: Ola Folkesson/arkivfoto ?? Kristdemok­raterna, med Georgia Ferris i spetsen, vill förse falkenberg­arna med P-skivor.
Bild: Ola Folkesson/arkivfoto Kristdemok­raterna, med Georgia Ferris i spetsen, vill förse falkenberg­arna med P-skivor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden