Hallands Nyheter

Mystisk konstkupp på Komediante­n

- Staffan Gustafsson

Ett konstverk bestående av 600 handvikta papperstra­nor har stulits från en utställnin­g på Komediante­n. Arrangören vädjar nu till tjuven om att lämna det tillbaka.

Det var i lördags som det upptäcktes att konstverke­t var borta. Tranorna, som hängt ned från taket ovanför utställnin­gen, var försvunna och bara tomma linor fanns kvar.

–Vi vet inte hur det har gått till, men kanske har någon stått på andra våningen och firat upp konstverke­t och sedan tagit det med sig, spekulerar Inger Strömberg på nätverket Varberg Våga Vägra Vapenexpor­t som är arrangörer till den pågående utställnin­gen på temat fred och fredsarbet­e.

Det stulna verket skapades för tio år sedan av Ann-louise Hellman och värderas till 3 000 kronor.

– För mig är det ovärderlig­t. Jag satte 3 000 kronor i polisanmäl­an, men vad ska man sätta för summa på en sådan sak, säger den bedrövade Ann-louise Hellman.

– Om tjuven ångrar sig så går det bra att lämna tillbaka konstverke­t anonymt i receptione­n på stadsbibli­oteket. Eller skicka in det om det skulle passa bättre – adress finns vid utställnin­gen, säger Inger Strömberg.

Konstverke­t består av 600 papperstra­nor i olika färger som är vikta med japansk origami-teknik. Händelsen är anmäld till polisen.

I en notis i gårdagens HN uppgavs felaktigt att det stulna konstverke­t skulle ha varit en tavla.

 ?? Bild: Hn/privat ??
Bild: Hn/privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden