Hallands Nyheter

Spetz gör efterlängt­ad debut i landslagst­rikå

- Simon Carlsson

19-årige Olle Spetz har för första gången blivit uttagen i det svenska juniorland­slaget. – Klart att det är något som man har drömt om så det ska bli kul, säger Spetz.

Debuten sker mot Norge i helgen. Det svenska juniorland­slaget åker på läger i Notodden och möter samtidigt sina norska konkurrent­er i en landskamp.

– Jag fick reda på det i januari, även om kallelsen kom för någon vecka sedan. Det blir min första riktiga landskamp, säger 19-åringen.

Förra året tog Olle Spetz brons på junior-sm. I år är målet att medaljen ska förädlas när SM dessutom går på hemmaplan i Varberg.

– Det har störst fokus just nu, det är ju något som vi har sett fram emot jättelänge, säger Spetz.

Han skulle ha haft sällskap i truppen av klubbkamra­ten Linus Markusson, men den senare fick lämna återbud på grund av skada.

– Han opereras nu i dagarna, korsbandet är av. Oerhört tråkigt för honom, säger Spetz.

Varbergs Bois har en gyllene generation brottare som hängt ihop sedan ung ålder. Flera, som André Isberg och Oskar Johansson, har redan tagit steget upp på seniornivå. Nu står Spetz inför samma övergång.

Vad betyder det för er att ni är många bra brottare i samma klubb?

– Det betyder jättemycke­t, vi pushar varandra hela tiden. Vi började ju alla när vi var 5-6 år gamla och det är en riktigt bra sammanhåll­ning. Det känns som att vi är ganska unika på det sättet i brottninge­n.

Olle Spetz brottas i 72 kilo, en klass som är tuff med många brottare. Han har ingen vidare koll på sitt motstånd inför lördagens match.

– Jag vet vem han är och vi kan ha mötts någon gång. Men det var längesedan i så fall, säger Spetz.

 ?? Bild: Simon Carlsson ?? Olle Spetz var en av Boisbrotta­rna som tidigare år vann mot en mix av spanska landslagsb­rottare.
Bild: Simon Carlsson Olle Spetz var en av Boisbrotta­rna som tidigare år vann mot en mix av spanska landslagsb­rottare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden