Hallands Nyheter

Joel Birgersson­s fem kassar avgjorde matchen

Mer på webben

- Simon Carlsson

Warberg IBF tog ett stort steg mot förnyat kontrakt med en storseger i Hallandsde­rbyt. – Nu ska vi se till att vinna på lördag med så ser det bra ut, sa matchvinna­ren Joel Birgersson efter 10-4 mot Halmstad.

Det var ett sargat bortalag som kom till Varberg. Näst intill hela förstafemm­an saknades, däribland en av seriens poängstark­aste spelare i Håkan Petersson.

– Det var powerplay mot boxplay hela matchen kändes det som, så det var lite tråkigt. Men det var skönt att göra lite mål, sa Joel Birgersson.

”Lite mål” var ingen överdrift från målmaskine­n. Fem gånger hittade Birgersson nätet och Warberg avgjorde matchen med att gå från 3-1 till 7-1 under inledninge­n av den andra perioden.

– Jag ska ju vara en av de som hjälper laget att ta poäng och idag gjorde jag det, sa Birgersson. Hallands Nyheter livesände Hallandsde­rbyt och på hn.se kan ni se alla mål samt hela matchen i repris.

Han ligger högt placerad i poängligan trots sina ringa 10 matcher med laget.

Hade du lett poängligan om du spelat varje match?

– Totalt? Nej det vet jag inte. Men jag tror att jag snittar över två mål per match i alla fall, så det är bra.

Warberg IBF har nu sex poäng ner till Hovshaga under strecket. Samma lag som man också möter på lördag. En seger där och kontraktet kan i det närmaste vara klart.

– Jag vet inte än om jag är med då, jag hoppas få reda på det snart. Det ligger hos Kent (Göransson), sa Birgersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden