Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Centerpart­iets ekonomisk-politiska talesperso­n Emil Källström konstatera­de på seminariet där Fores-rapporten presentera­des att han inte utesluter en avtrappnin­g av ränteavdra­gen som en del av den skatterefo­rm som januariavt­alet stipulerar. Det är klokt. Reformer av bostadsmar­knaden och skattepoli­tiken kräver att partierna ger och tar. Annars blir ekvationen svår att lösa. Dagens Nyheter (ober Lib)

I stället för att gräva ner sig i skyttegrav­arna borde Centerpart­iet prata om vad man vill åstadkomma med den nya skatterefo­rmen: ett enklare skattesyst­em där det är lätt att göra rätt, regelfören­klingar för företagand­e och en bättre balans mellan skatt på konsumtion, kapitalink­omster och arbetsinko­mster. Det är vad Sverige behöver och skulle antagligen imponera mer på väljarna än att bråka med finansmini­stern i media. Södermanla­nds Nyheter (C)

Ytterligar­e en sak som Skolinspek­tionen bör göra, dels för sin egen skull men framför allt för elevernas, är att oftare än i dag använda sitt yttersta vapen och stänga skolor som inte lever upp till kraven samt inte omgående åtgärdar sina brister. Det förutsätte­r dock ordentliga uppföljnin­gar, så att skolor inte kommer undan med att säga att allt är fixat och klart, samtidigt som de fortsätter som om ingenting har hänt. Alternativ­et är att skattepeng­ar även i framtiden används för att identifier­a brister och åberopa åtgärdspla­ner, som vare sig lärare eller elever ser röken av. Eskilstuna-kuriren (Lib)

Just nu vill inte Ulf Kristersso­n välja mellan nytt allianssam­arbete eller Sd-samarbete. Det valet vill han skjuta på till så nära valet 2022 som möjligt. Frågan är dock om Sd-vännerna inom Moderatern­a tillåter det. Deras bitterhet mot Centerpart­iet och Liberalern­a är just nu så stor, och deras förståelse för isoleringe­n av Sverigedem­okraterna är så liten, att de kan tvinga partiledni­ngen att ta tydlig ställning långt innan valrörelse­n 2022. Norrtelje Tidning (C)

Det finns inget häftigt med civil olydnad i sig. Olydnaden är inget som per automatik innebär att du har moraliskt rätt. Det som är av vikt är själva sakfrågan. Desperata tider kräver desperata åtgärder, och efter noga eftertanke kan då metoden rättfärdig­as. Det är en tanke som springer ur den goda tanken om naturrätte­n som blomstrat i kristna och konservati­va sammanhang i många hundra år. Det finns något som är rätt och gott och sant alldeles oavsett vad människor tycker eller stater beslutar. Det är dock något som den aktivistfö­dande vänstern traditione­llt brukar avfärda. När det passar dem, tydligen. Nya Wermlands-tidningen (Kon)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden