Hallands Nyheter

Lyxvåning är efter två år ännu till salu

Har du ungefär åtta miljoner kronor så kanske du vill köpa en nybyggd lägenhet i centrala Varberg. En taklägenhe­t står nämligen färdig, men saknar ägare.

- Ida Österberg ida.osterberg@hn.se

Det har gått en vecka sedan det var inflyttnin­gsdags i de tre nybyggda Etikhus-husen i korsningen Fredsgatan/malmgatan. De nya grannarna har kommit olika långt i sin uppackning. En del har blommor i fönstret, andra mest flyttkarto­nger. Och i takvåninge­n på ett av husen är det tomt. Lägenheten är nämligen fortfarand­e till salu.

Taklägenhe­ten kommer snart annonseras ut igen och utgångspri­set är på 7 850 000 kronor. Men varken exploatöre­n Etikhus eller mäklaren verkar särskilt oroad för att den inte kommer bli såld.

– Vår känsla är att för färdiga lägenheter finns det definitivt en marknad, säger Ulf Werner som är en av ägarna till Etikhus.

Han tror att försäljnin­gen dröjt på grund av att det kan vara svårt för potentiell­a köpare att visualiser­a en lägenhet med snedtak.

Prisökning­en av bostadsrät­ter i landet toppade i augusti 2017 och planade ut under 2018, visar siffror från Svensk Mäklarstat­istik. Priserna i länet ökade med 4,2 procent men minskade i Varberg med 1 procent 2018.

Frågan är om inte marknaden är mätt på de mer exklusiva lägenheter­na.

– Man kan väl konstatera att det hela tiden finns intressent­er och köpare, även om det såklart är en smalare målgrupp för exklusiva lägenheter, säger Ulf Werner.

Den osålda takvåninge­n kommer nu möbleras och stylas. Till dess att den säljs hamnar kostnaden för den hos exploatöre­n.

Vår känsla är att för färdiga lägenheter finns det definitivt en marknad. Ulf Werner, delägare Etikhus

 ?? Bild: Ida Österberg ?? Takvåninge­n i det grå huset är till salu. För den som har ungefär åtta miljoner.
Bild: Ida Österberg Takvåninge­n i det grå huset är till salu. För den som har ungefär åtta miljoner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden