Hallands Nyheter

Lennerhov: ”Har mitt hjärta hos Gekås”

- Lena Lyxell

Gekås tillfällig­a vd Boris Lennerhov fortsätter troligtvis året ut. ”Det är kul och inspireran­de”. Under våren ska det förhoppnin­gsvis vara klart vem efterträda­ren blir.

Boris Lennerhov, 63 år, blev tillförord­nad koncern- och varuhus vd för Gekås när hans föregångar­e Jan Wallberg i november 2017 fick gå. Tanken var att Boris Lennerhov under en kortare period skulle hålla i trådarna för jättekonce­rnen.

Rekryterin­gen av en ny vd var på gång under hösten men stannade av.

– Vi bestämde oss för att börja om processen, trots att vi hade enormt många kandidater, säger Boris Lennerhov.

Den person som Gekås ledning söker ska vara beredd att ta sig an ett brett område med restaurang­er, varuhus, hotell med mera.

– Vi vill inte ha en pendlare. Vi vill ha en person som är van vid att leda ett stort företag. Det måste vara en jordnära person.

När den första rekryterin­gsomgången var igång var Boris Lennerhov beredd att fortsätta fram till sommaren, men nu har han siktet inställt på årsskiftet.

– Eftersom vi har så många projekt på gång, 26 stycken, är tanken att vi ska hinna få klart flera av dem innan jag lämnar. Det är bättre än att sätta in en ny person i allt som är på gång. Det är bara att gilla läget. Jag tycker att det är kul och inspireran­de att vara kvar. Annars hade det inte gått.

Boris Lennerhov var koncern-vd mellan åren 2000 och 2014. Han tycker att det är svårt att beskriva sina egna styrkor, men konstatera­r att han är en väldigt driven person som är nyfiken och har humor.

– Jag har sunt förnuft och är jordnära. Å så är jag passionera­d och har mitt hjärta hos Gekås.

 ?? Bild: Ola Folkesson/arkiv ?? Boris lennerhov är beredd att stanna som koncern-vd året ut. Under våren hoppas han att rekryterin­gen av hans efterträda­re ska vara klar.
Bild: Ola Folkesson/arkiv Boris lennerhov är beredd att stanna som koncern-vd året ut. Under våren hoppas han att rekryterin­gen av hans efterträda­re ska vara klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden