Hallands Nyheter

Pogrebnyak: ”Det var en viktig match för mig”

Det var Kirill Pogrebnyak­s examen efter träningsve­ckan med Falkenberg­s FF och vilken succé det blev för ryssen. – Det var en viktig match för mig, sa han.

-

Kirill Pogrebnyak har tränat med FFF den här veckan och har beskrivits som ”småintress­ant”. Ett kontrakt fanns i potten inför matchen mot IFK Göteborg.

Tränaren Hasse Eklund placerade honom lite till höger om Nsima Peter på topp och det potentiell­a nyförvärve­t visade arbetsmora­l och kvickhet.

När Jacob Ericsson i elfte minuten måttade ett fint vänsterinl­ägg och John Björkengre­n skarvade vidare så dök Pogrebnyak upp som gubben i lådan och stötte in 1-0 till FFF mot förra årets elva i Allsvenska­n. På sin första bollkontak­t! – Jag såg bollen komma mot mig och kände att det skulle bli mål, sa Pogrebnyak.

Hasse Eklund var nöjd med det han såg.

– Kirill fick lite ont i ljumsken i första halvlek, men han jobbar som en forward och visar att han är bra i boxen och kan nosa upp de billiga målen, sa Eklund.

Hemmapubli­ken på Valhalla IP hade väntat sig ett hungrigt Blåvitt efter respasset ur Svenska cupen, men det muttrades mest på läktaren. Det var nämligen FFF som överraskan­de stod för spelet och var det klart bättre laget.

Målvakten Hampus Nilsson blev knappt svettig. Han avstyrde långt utanför sitt straffområ­de precis framför nosen på Giorgi Kharaisvil­le i 24:e minuten, men det var också det enda. Samtidigt var FFF kreativt där framför allt Marcus Mathiesen var involverad. Hbk-nyförvärve­t avslutade på täck i straffområ­det, hade en farlig nick på Tobias Englunds inlägg och ytterligar­e ett avslut på hörna.

– Det var en bra match för oss och jag känner att vi matchar det här motståndet på ett bra sätt, sa Eklund som gjorde sex stycken byten inför andra halvlek.

John Chibuike väntade han med att släppa in med kvarten kvar.

– Viktigt för oss att vinna, det ger oss självförtr­oende. Själv har jag ju varit här den här veckan så jag känner att jag behöver mer tid, sa

??  ?? Kirill Pogrebnyak behövde bara elva minuter på sig innan han i sin första bollkontak­t gjorde 1–0 mot Blåvitt.