Hallands Nyheter

Monsterrun­da tog Lynn Carlsson upp i toppen

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Lynn Carlsson har inte riktigt fått till det under tävlingarn­a i Australien. Inte förrän nu. – Jag ska njuta till fullo under de sista dagarna i värmen, sa Carlsson efter sex under par natten till fredag.

Det blev en rejäl islossning för Lynn Carlsson på det andra varvet i Europatour­tävlingen NSW´S Womens Open.

– Det var en väldigt stabil runda med mycket positivt innehåll, sa Carlsson.

Varbergs Gk-spelaren tog sig runt på hela sex under par efter bland annat fem birdies och en härlig eagle på det sjunde hålet.

– Hål sju är ett kort nåbart par5, jag slog en hyfsat bra drive som precis rullade ut ur fairway och jag hade 170 meter kvar till pinnen. Trots att jag låg i ruff hade jag ett bra läge och slog en bra hybrid upp till 4-5 meter och satte putten, beskrev Carlsson kring sin eagle.

Sex under par är också hennes totala resultat och med det ligger hon på en delad tredjeplat­s efter två varv. Tre slag efter isländskan Valdis Thora Jonsdottir som behöll sin ledning från första dagens spel.

Nu får Lynn Carlsson gå i ledarboll under lördagen och kan sätta press på de båda spelarna före henne i resultatli­stan.

– I helgen blir de fortsatt fullt fokus på mitt eget spel. Jag ska hålla mig till den noggranna spelplanen som jag är bekväm med, avslutade Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden