Hallands Nyheter

Ribbstolar­na i skogen väntar för HK Varberg

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27 Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Amo borta brukar vara något av en mardröm för många lag. Men i år har det bara blivit två segrar på hemmaplan för smålänning­arna. – Jag trodde mycket mer på dem inför säsongen, säger Hkv-tränaren Hasse Karlsson.

H K Varberg studsade tillbaka efter mardrömssl­utet i seriefinal­en och vann mot Tyresö förra helgen.

Nu väntar Amo som kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar.

– De hade det väldigt tungt innan jul. Men sen fick de in Jack Månsson från Ystad, en duktig vänsternia som bombat in lite mål, säger Karlsson.

Amo har gjort sig känt som ett starkt hemmalag med en liten och tät hall som till och med har ribbstolar­na kvar. Men i år har det endast blivit två hemmasegra­r på hela säsongen.

– De var ju tippade att komma klart högre i tabellen. Men det blir lätt så när man kommer fel in i säsongen, säger Karlsson och fortsätter:

– De har sett klart bättre ut efter julen och Daniel Steen måste man alltid hålla koll på.

Jesper Sivertsson missade matchen mot Tyresö då han var sjuk. Mittnian är nu tillbaka i träning, men i stället har det varit nya sjukdomsbe­svär i truppen.

– Tobbe (Bengtsson) har varit lite risig i veckan, likaså (Daniel) Lindroos. Men jag räknar med spel för båda två som det ser ut nu.

Allsvenska­n är inne i sitt absoluta slutskede och tre matcher på en vecka avslutar serien.

– Det gäller att försöka matcha laget på rätt sätt, men samtidigt kan vi inte spara för mycket. Men vi är såpass breda i truppen att det inte ska vara några problem, säger Karlsson.

Jönköping ligger på sjundeplat­s och har två segrar på de fem senaste matcherna.

– Jag gillar deras spel, de kan hota på många olika sätt. Deras förstafemm­a med Svensson, Lundmark och Glad får vi se upp med. Samtidigt har vi ett spel som vi kan ha koll på dem med.

Till bortamatch­en saknas Wic:s stöttepela­re.

– Malin Arneson kommer inte åka med. Det är ett tungt avbräck, men det har vi vetat om länge. Men vi har andra som får kliva fram och försvara de blåa färgerna.

en av

 ?? Bild: Tristan Jones/let ?? det blir en spännande helg för lynn Carlsson i Canberra.
Bild: Tristan Jones/let det blir en spännande helg för lynn Carlsson i Canberra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden