Hallands Nyheter

Spelar nyckelspel­aren i Frillesås ödesmatch?

- Martin Örtegren Simon Carlsson

Han beräknas bli pappa 17 mars. Om Mattias Johansson spelar den livsviktig­a matchen mot AIK tas beslut på söndag. – I det här fallet är inte Jocke (Björkman) chef, det är Karin, säger Mattias Johansson och syftar på sin sambo.

Det är mycket som snurrar i Frillesåss­pelarens huvud för tillfället.

– Vi tar en dag i taget. Det mesta talar för att jag kan spela, men det vet man aldrig. Det är två dagar dit, säger Johansson och pratar vidare om situatione­n och att ta beslut:

– Vi åker samma dag så det känns som man kommer ha hyfsad koll på läget. Jag hoppas att det inte ska vara några problem. Det är en rolig möjlighet på bägge ställena.

Han tar det hela med ro och känner sig inte stressad över det hela.

– Det blir dubbla bubblor. Ett bandykval går man och tänker på timme för timme, dag för dag. Gällande födseln tar vi varje dag och ser det som en möjlighet. Man kan påverka det man kan, försöker vara positiv och ta hand om sig själv. Det är ingen idé att stressa upp sig för saker man inte kan påverka.

Matchen mot AIK, som leder kvalserien på sex poäng, spelas i Västanfors.

– Det är otroligt spännande, nästan lite för spännande. Om Falun borta var viktig, så är det här snäppet viktigare. Men vi har det i egna händer. Vi ska bevisa att vi kan klara det här.

Tränaren Joakim Björkman är optimistis­k inför söndagens dramatiska match.

– Någonstans när man såg kvalgruppe­n visste man att det skulle bli jämnt. Vi har goda möjlighete­r att hålla oss kvar. Hemmamatch­en mot AIK och även den i går (torsdag) visar vi på en moral, det är det vi behöver lasta in mot AIK. Hårt jobb kommer att leda långt, säger Björkman.

Insatsen senast mot Karlstad var riktigt bra, men det fanns ett orosmoment i Joel Birgersson­s befarade knäskada. Men det ser inte ut att ha varit så illa som man först trodde.

– Nej det känns inte så nu. Förhoppnin­gsvis är han tillbaka i spel nästa vecka, säger Kent Göransson.

Birgersson missar dock matchen mot Lillån, precis som de sedan tidigare skadade Philip Subiabre och Johan Dahlqvist.

– Dahlqvist har faktiskt varit med på några övningar i dag (fredag), men han behöver minst en veckas träning till innan det är aktuellt med spel, säger Göransson.

Hemmamatch­en mot Lillån var en jämn historia. Nykomlinge­n har gjort en fin säsong och mycket ska till för att kontraktet ska vara i fara.

– Men de har en hel del spelare med Ssl-erfarenhet, de var ganska bra när vi möttes hemma. Vi fick kämpa hårt, säger Göransson som gläds över beskedet att ligaföreni­ngen och förbundet närmar sig i sina samtal.

– Det är väldigt positivt, det tror jag att alla tycker. Nu vet vi vad som gäller och det gör kvalet precis så intressant som det ska vara.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Får Mattias Johansson jubla på söndag? Det återstår att se om nyckelspel­aren ens spelar mot AIK.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Får Mattias Johansson jubla på söndag? Det återstår att se om nyckelspel­aren ens spelar mot AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden