Hallands Nyheter

Kristianst­ads svit bruten av Malmö

-

IFK Kristianst­ads magiska segersvit på hemmaplan mot svenskt motstånd är bruten. Efter 80 raka hemmasegra­r vann Malmö med 27–24 i handbollsl­igan.

– Det var starkt att vi kunde vinna. Lite som en bonus, sade Malmös sexmålssky­tten Magnus Persson till C More.

Adam Lönn blev gästernas bäste målskytt med sju fullträffa­r.

Serietrean hade en fyramålsle­dning i andra halvlek som dock blev uppäten, men Malmö fann nytt mod i slutminute­rna och gjorde tre raka mål. Samtidigt klev målvakten Robin Paulsen Haug fram och gjorde några avgörande räddningar.

– Vi står oss väldigt bra bakåt. Robin kommer in och gör bra räddningar, men det är ju ett samspel mellan målvakt och försvar, sade Persson.

Malmö ligger kvar på tredje plats, en poäng efter tvåan Skövde.

Kristianst­ad har redan säkrat serieseger­n, men mittnian Emil Hansson var ordentligt besviken efteråt och tyckte inte att det var någon ursäkt:

– Jag är oerhört besviken. Vi är inte där i dag och gör inte jobbet. Vi har för taskig attityd, sade han till C More.

Teitur Einarsson blev hemmalaget­s bäste målskytt med fem mål. Marvelous öppnade vasst i lördags och bet ifrån sig bra i ledningen. Formen är på väg uppåt och läget är fint. Silent Hill var också förbättrad senast. Nu blir det dessutom barfota. Ronzon Face har varit bra vid segrarna, tuffare emot nu. DD-1. Lopp 9. 3140m Juan gör det bra och visar stabil form. Han är ospeedig och väldigt stark så den här distansen passar. Vischio Holz är en vass stayer och Muscle Hustle är spännande.

DD-2. Lopp 10. 2140m auto

 ?? Bild: AVDO BILKANOVIC ?? Det var deppigt värre hos serieledar­en.
Bild: AVDO BILKANOVIC Det var deppigt värre hos serieledar­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden