Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Travsporte­ns reglemente för doping är svagare än ridsporten­s – och det är verkligen alarmerand­e!

Ja, vi travtränar­e vill ha ett tuffare regelverk men Svensk Travsport säger nej. Visst är det märkligt?

Sedan ett förslag på 43 sidor bantats ner till åtta (!) avgick Svenska Travsports säkerhetsa­nsvarige Johan Nilsson, tränarkåre­n är missnöjd och det är en stark ryktesspri­dning om att doping förekommer.

Men det är som att hälla vatten på en gås – inget händer, utan vi går in i 2019 med ett dopingregl­emente som utövarna dömer ut.

Skandal? Absolut.

Svårlöst V75-omgång

Men över till något som är positivt, nämligen en klart hygglig sportslig V75omgång på Färjestad.

Visst, vädret kan ställa till det och göra det extra svårt för hästar, kuskar och alla ni som spelar på V75.

Jag har hört och läst att det är en hel del spekulatio­ner om hur banan blir med tanke på att det ska regna till och med fredag och bli någon minusgrad på lördag.

Tävlingsba­nan på Färjestad stängdes i torsdag, allt för att ta bort ”slasket” och sedan ska banan hållas hård för att underlätta avrinninge­n av regnvattne­t.

Så banarbetar­na på Färjestad gör vad de kan – och som vanligt rekommende­rar jag er att följa de fyra inledande loppen före V75 kör igång 16.20. Då får du ett bra grepp om banans beskaffenh­et.

Två chansspika­r

Southwind Feji ska normalt ta hem ett stolopp med 15 hästar från tre fållor, men hon har svikt som favorit i de två senaste loppen.

Många kommer att gardera rejält, fast jag chansar och singelstre­ckar.

Marvelous är också något av chansning. Det sägs att innerspåre­t inte är det bästa bakom bilen på Färjestad, utan att spår 3-4-5 är bäst.

Jag har inte märkt av det när jag kört på Färjestad men visst kan det vara så och då jag utgått från att Marvelous ska vinna från ledningen kan jag absolut vara illa ute. Fast det känns inte helt fel att hålla Örjan Kihlström i handen här ...

I övrigt; jag är inne på att stall Kolgjini kan få en bra V75-dag i Karlstad.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden