Hallands Nyheter

John Lundvik: ”Tror vi kan göra stordåd”

-

Han är storfavori­t i Melodifest­ivalen och har redan tagit en låt till Eurovision. John Lundvik är inne på ett riktigt succéår – men familjeliv­et håller honom borta från hybrisen. – Jag kommer fortfarand­e att få frågor som ”varför är det inte mjölk i kylen?” eller ”nu har du inte tagit bort blöjan igen”, säger han.

John Lundvik debuterade i Melodifest­ivalen 2018 med låten ”My turn”, där han sjöng om att det äntligen var hans tur att stå på scenen. Låten tog honom till en tredjeplat­s i finalen och blev likt en självuppfy­llande profetia även det stora genombrott­et i artistkarr­iären.

I år är han tävlingens stora förhandsfa­vorit – enligt spelbolage­n ser det ut att bli en promenadse­ger för 36-åringen från Växjö. Någonting han själv försöker att blunda för.

– Det har börjat krypa på en lite grann. Men jag står fast vid att det enda vi kan göra är att gå in och sjunga i tre minuter och ha kul, säger han.

Oavsett hur det går i finalen är John Lundvik redan klar för Eurovision Song Contest. Han är nämligen låtskrivar­e till Storbritan­niens bidrag ”Bigger than us” med Michael Rice bakom mikrofonen. Att åka till Tel Aviv för att tävla mot sig själv vill han mer än gärna.

– Jag skulle skriva historia, bara det måste man se som en vinst. Sedan tycker jag att det är ganska charmigt att göra det både som

låtskrivar­e och artist. Givetvis vill man vara partisk mot sitt land. Står vi mot Storbritan­nien, då vinner Sverige, det är sedan gammalt, säger John Lundvik och skrattar.

Redan nu har flera länder utsett vilka låtar som kommer att represente­ra dem i Eurovision och många är en klar kontrast till Lundviks avskalade nummer och enkla scenkläder. Till exempel satsar Australien­s Kate Miller-heidke på en flera meter lång klänning, med en dansare som svingas fram och tillbaka på en pinne. Hur tror du att ditt nummer skulle stå sig i Eurovision?

– Människor är intelligen­tare än man tror, enkelhet är någonting

 ?? Bild: Claudio Bresciani/tt ?? John lundvik har deltagit i melodifest­ivalen två gånger – båda gångerna har han gått raka vägen till final. Framgångsr­eceptet är ett bra team, tror lundvik. ”När alla vill åt samma håll så kan man uppnå vad som helst. Jag är bara spetsen på det här berget, men för att jag ska kunna vara spetsen så krävs det en stadig grund att stå på”, säger han.
Bild: Claudio Bresciani/tt John lundvik har deltagit i melodifest­ivalen två gånger – båda gångerna har han gått raka vägen till final. Framgångsr­eceptet är ett bra team, tror lundvik. ”När alla vill åt samma håll så kan man uppnå vad som helst. Jag är bara spetsen på det här berget, men för att jag ska kunna vara spetsen så krävs det en stadig grund att stå på”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden