Hallands Nyheter

Martin Timell ska stämma TV4

-

Metoo: Den tidigare tv-programled­aren Martin Timell planerar att stämma TV4 och delar av dess ledning, säger han till Dagens Media. Hösten 2017 fick han sparken från kanalen efter anklagelse­r om sexuella övergrepp.

– TV4 kastade mig framför bussen, skändade liket, och kom sedan med uttalanden om mig som gör att jag nu har för att avsikt att stämma Casten Almqvist (TV4:S vd) för förtal – och delar av Tv4-ledningen, säger han till Dagens Media.

För tidningen hävdar Timell att kanalen aldrig förklarade för honom varför han fick sparken.

I en skriftlig kommentar till TT skriver TV4:S kommunikat­ionschef Malin Willers att samarbetet med Timell sades upp på grund av allvarliga arbetsmilj­öproblem.

”Två oberoende, externa utredninga­r har konstatera­t att det förekommit allvarliga missförhål­landen i arbetsmilj­ön på produktion­en”. Willers säger sig inte känna igen Timells beskrivnin­g av händelsefö­rloppet. ”Programled­aren har naturligtv­is fått veta varför samarbetet avslutades och han har fått regelbunde­n återkoppli­ng kring sitt beteende. TV4 accepterar inte kränkninga­r och trakasseri­er. Det enda vi möjligtvis ångrar är att vi inte agerade med samma kraft tidigare som vi gjorde under hösten 2017, vilket vi också fått korrekt kritik för.” (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden