Hallands Nyheter

Stöldräd mot flera båtskjul i Buas hamn

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Natten mot söndag drabbades elva eller tolv båtskjul i Bua av inbrott. Ägarna befarar att saker för mycket stora värden har stulits.

Inbrottet upptäcktes och rapportera­des till polisen vid 10-tiden på söndagsför­middagen.

– Jag fick veta det här i dag på morgonen, det var en av de andra här i föreningen som ringde mig, berättar Stig-arne Hermansson, ordförande i Bua Båthusföre­ning 97 när HN möter honom vid båthusen på söndagseft­ermiddagen.

Båthusen är två till antalet. Det ena ägs av Bua Båtsällska­p. Det har tolv fack, eller skjul om man så vill, vart och ett med en egen port. Det andra båthuset har nio fack, även de med egna portar. Det huset ägs av Bua Båthusföre­ning 97.

I skjulen förvaras båtar, verktyg och båttillbeh­ör. Enligt uppgifter från polisen har elva eller tolv av skjulen haft inbrott. Vad som är stulet vet polisen inte ännu. Teknisk undersökni­ng ska göras på måndagsför­middagen.

Längs byggnadern­a hänger nu polisens blåvita plastband. Tjuvarna har klippt upp hänglåsen i portarna.

– Jag har blivit av med svetsar, fiskespön, en borrmaskin och en cirkelsåg. Ja, de verkar ha tagit vad de kom över, säger Stig-arne Hermansson. Jag har säkert förlorat saker för 40 0000–50 000 kronor.

Anläggning­en byggdes i mitten av 1990-talet. Den har varit förskonad från inbrott tidigare.

– De som gjort det här måste ha förberett sig. De har säkert rekat innan. Det här är inte grejer man får plats med en i en personbil.

Krister Storm är styrelseor­dförande i Bua Båtsällska­p. Han har inte kunnat titta in i sitt skjul ännu på grund av avspärrnin­gen.

– Jag kan inte säga så mycket just nu, vi måste se vad som är stulet först. Jag är rädd att det kan vara mycket grejer.

Jag har blivit av med svetsar, fiskespön, en borrmaskin och en cirkelsåg. Stig-arne Hermansson, ordförande Bua Båthusföre­ning 97

 ??  ??
 ?? Bild: Rebecka Kvint ?? Stig-arne Hermansson, Bua Båthusföre­ning 97.
Bild: Rebecka Kvint Stig-arne Hermansson, Bua Båthusföre­ning 97.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden