Hallands Nyheter

Uf-företaget Restyle gick vidare till SM

- Marie Hebelius Svahn

Gänget på bilden säljer begagnade kläder på nätet. Det har de gjort så bra att de har gått vidare till SM i Uf-företagand­e i Stockholm. – Jätterolig­t att bli uppmärksam­mad för något man jobbat så mycket med, säger Lovisa Eriksson, vd för Restyle UF.

Ung Företagsam­het handlar om att driva företag under ett år på gymnasiet. Syftet är att få eleverna att använda sin drivkraft, lära sig se vilka behov som finns i samhället och hitta konkreta lösningar.

Tidningen träffade de fem företrädar­na för Uf-företaget Restyle i december och då berättade de att affärsidén går ut på att människor skänker kläder som företaget tar hand om och sedan säljer via sin hemsida på nätet.

Därmed lyckades man fånga en trend i tiden och pricka in årets julklapp 2018 som var just det återvunna plagget.

– Att få in kläderna är det minsta problemet. Vi har fått ett överflöd. Det svåraste är att hinna med att ta hand om dem och sälja dem när alla har så mycket annat att göra i skolan. Hittills har vi sålt för cirka 3 000 kronor, säger Lovisa Eriksson.

SM i Uf-företagand­e går i Stockholm 6-7 maj. Men innan dess ska Restyle och Uf-företaget Bygga Hållbart represente­ra PS på en UFmässa i Lissabon. Restyle utsågs nämligen till Årets bästa hållbara affärsplan och Bygga hållbart till Årets cirkulära affärsidé på sin skola, PS.

Bygga hållbart får även chansen att kvala till SM. Samma sak gäller läraren Per-arne Jerlstad som utsetts till årets Uf-lärare på länsnivå.

Totalt har åtta Uf-företag i Halland kvalificer­at sig till SM.

 ?? Bild: David Lindström ?? Restyle UF på PS säljer begagnade kläder på nätet. Nu har, från vänster, Sondre Lindqvist, Linnea Axelsson, Linn Gustavsson, Lovisa Eriksson och Sara Westholm gått vidare till SM.
Bild: David Lindström Restyle UF på PS säljer begagnade kläder på nätet. Nu har, från vänster, Sondre Lindqvist, Linnea Axelsson, Linn Gustavsson, Lovisa Eriksson och Sara Westholm gått vidare till SM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden