Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Ett gott journalist­iskt råd är att ständigt söka den avvikande rösten. Med det menas att man alltid ska försöka hitta nya perspektiv, bredda och fördjupa bilden. Detta har vi anledning att fundera närmare på, inte minst i samband med publicerin­garna kring metoo, den enorma virtuella kampanjen mot sexuella övergrepp. Där bestod kraften inte av den mångfasett­erade bilden, utan i stället av att många upprepade samma sak. Först på senare tid tycks det ha blivit tydligt hur problemati­skt det kan vara.

dagens Nyheter (ober Lib)

SD:S krav på retroaktiv­a strafflaga­r, liksom att förhindra svenska medborgare att återvända till Sverige, strider mot grundlagen. Förslaget säger mest något om det partiets syn på lag och rätt och den egna rollen som lagstiftar­e. De vet att detta inte går, ändå poserar de. En separat fråga är situatione­n för de barn till svenska Is-terroriste­r som är kvar i regionen. En del av dem är mycket små. Dessa barn måste få komma till Sverige. Hur det ska gå till tillhör det som regeringen skyndsamt måste utreda.

eskilstuna-kuriren (Lib)

Att Cecilia Wikström petas bort som dragplåste­r och förstanamn på partiets lista till Europaparl­amentsvale­t innebär också att Liberalern­a nu, i all hast, måste ägna sig åt internt valberedni­ngsarbete för att vaska fram en ersättare till henne – i stället för att ge sig ut och valkampanj­a. För vilket krisande parti som helst är det värsta tänkbara scenario. För Lär det dubbelt illa. Partiet såg potential att med vårens kampanj åter kunna locka folk till valurnorna. Det brukar gå bättre i Eu-val än i riksdagsva­l för Liberalern­a.

Länstidnin­gen södertälje (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden