Hallands Nyheter

Seljmani hade show när Bois vann igen

Offside eller inte? Astrit Seljmanis läckra ledningsmå­l avgjorde matchen och Varbergs Bois är ensamt om full pott efter fyra omgångar. – Jag tycker inte att jag var offside, sa tvåmålssky­tten efteråt.

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Varbergs Bois leder Superettan och en stor anledning till det är Astrit Seljmani. Nyförvärve­t har gjort fem mål på fyra matcher och var briljant mot Brommapojk­arna.

Det var fullt ös från Varbergs Bois i den andra halvleken. Allt som saknades var ett mål när en långboll kom upp mot Perparim Beqaj. I kamp med en försvarare touchades bollen vidare mot en till synes offsidestå­ende Astrit Seljmani.

– Jag upplevde det som att deras kille touchade bollen, men om ”Pep” var på den så får han väl ta den assisten, sa Seljmani. Så frågan är alltså, var Perparim Beqaj på bollen?

– Det finns ingen VAR i Superettan eller? Men jo, jag touchade den lite. Men det spelar ingen roll nu, det blev mål och så är det, sa Beqaj.

Någon flagga höjdes inte och ensam med Bp-målvakten Rasmus

Emanuelsso­n kunde Astrit Seljmani läckert sätta ledningsmå­let.

– Man får väl säga att det var ett fint avslut, log anfallaren och tilllade:

– Jag såg att målvakten kom ut och enda chansen var att chippa och de flesta målvaktern­a brukar lägga sig i det läget.

Efter det målet var det spel mot ett mål. Varbergs Bois kom i våg efter våg och när Perparim Beqaj serverade Daniel Krezic till 2-0 var BP ett slaget lag.

– Jag kommer kanske inte till riktigt lika många mållägen på kanten, men då får jag spela fram istället och det är minst lika viktigt. Idag visade jag att jag kan det också, sa Beqaj.

Astrit Seljmanis säkra avslut till 3-0 kändes mest som ett förtydliga­nde av att Varbergs Bois är ett lag att räkna med 2019.

Jag vet inte vad det är som händer, men det känns magiskt just nu Astrit Seljmani

– Det kändes som att vi hade nedförsbac­ke resten av matchen efter det första målet. Jag vet inte vad det är som händer, men det känns magiskt just nu, sa Seljmani.

Första halvlek var däremot inte mycket att skriva hem om. Bortsett från när Seljmani serverade Robin Book ett friläge skapade inget av lagen något nämnvärt.

– Vi var ändå hyfsat nöjda i paus men visste att vi kunde göra det

ännu bättre och det gjorde vi också, sa Beqaj.

Varberg leder nu Superettan två poäng före Brage, som också är nästa motstånd till helgen. En tidig, men ack så ren seriefinal.

– Vi är ju bottentipp­ade så det här är bara en bonus. Vi snackar hela tiden om att varje match är en ny match och vi tittar aldrig på tabellen, sa Beqaj som ändå lade till:

– Det blir seriefinal, men det känns bra och vi är inne i ett skönt flow.

 ?? Bild: Krister Andersson ?? Astrit Seljmani stod för två mål i matchen, bland annat det omdiskuter­ade ledningsmå­let som gjordes ur misstänkt offsidepos­ition.
Bild: Krister Andersson Astrit Seljmani stod för två mål i matchen, bland annat det omdiskuter­ade ledningsmå­let som gjordes ur misstänkt offsidepos­ition.
 ??  ?? Astrit Seljmani briljerade och är nu uppe i fem gjorda mål på fyra matcher.
Astrit Seljmani briljerade och är nu uppe i fem gjorda mål på fyra matcher.
 ??  ??
 ?? Bild: Krister Andersson ??
Bild: Krister Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden