Hallands Nyheter

Ordet är fritt: Hallandstr­afiken har inget hemligt bussgarage i skogen, skriver kommunikat­ionsstrate­gen.

- Peter Gyllander kommunikat­ionsstrate­g, Hallandstr­afiken AB

Svar till Tågpendlar­e (5/4)

Halland. Jo, det är faktiskt komplicera­t att snabbt få fram korrekt informatio­n till våra resenärer under en akut störning, t.ex. ett rälsbrott eller nedfallna kontaktled­ningar. Hur svårt kan det då vara? Låt mig föra resonemang­et så här...

Bara en enda stoppad avgång med Öresundstå­g innebär att upp mot 500 personer ska förflyttas. En buss tar cirka 50 personer, det betyder att bara ett Öresundstå­g kräver upp till tio bussar för att klara transportb­ehovet. Ett totalstopp på Västkustba­nan kräver 80-talet bussar för att hålla igång trafiken. Här kan jag förresten avslöja att Hallandstr­afiken inte har ett stort hemligt väl dolt garage i skogen, med 80 bussar på tomgång och med föraren bältad och redo att köra iväg.

Så här fungerar det idag. Det är tågoperatö­ren (Öresundstå­g/transdev) som ansvarar för att kicka igång ersättning­strafiken vid ett tågstopp.

Transdev beställer ersättning­sbussar av en busscentra­l (t.ex. Bussakuten) och informerar oss om hur lösningen ser ut. Vi förmedlar sedan den informatio­nen vidare till våra resenärer.

Det är här, i leden från första beställnin­g till att bussen är framme det tyvärr ofta blir fel.

Det beror på antingen brister i kommunikat­ionen mellan tågoperatö­ren och oss, mellan tågoperatö­ren och Bussakuten, mellan Bussakuten och bussbolage­t som kör och sist även mellan bussbolage­t och föraren. Därtill finns Trafikverk­ets informatio­n som inte alltid håller världsklas­s. Heller ....

Kedjan är lång och satt under tidspress, ansvarsbri­sterna är flera och sist finns tyvärr de drabbade resenärern­a.

Hallandstr­afiken har självklart också ett ansvar och vi tar nu täten för att komma till rätta med problemen.

Från vår sida har vi under våren avsatt resurser för att säkerställ­a ersättning­strafiken. I alla led, inklusive Trafikverk­et, både i akuta och planerade tågstörnin­gar. Även i de led vi faktiskt inte har ansvar för.

Målet är att ersättning­strafiken ska fungera och att vi ska kunna bli bättre på informatio­nen. Det processarb­etet tillsamman­s med nya tekniska lösningar i form av en ny mobilapp och ett nytt kundhanter­ingssystem (CRM) gör att vi har goda förhoppnin­gar om att det ska bli bättre.

Vårt löfte är enkelt. Det ska bli bättre och vi tar detta på största allvar. Det finns stora utmaningar med många olika aktörer inblandade. Men vi har bestämt oss för att anta utmaningar­na. Det ska fungera bättre. Mycket bättre!

 ?? Bild: Cecilia Welin ?? Vid förseninga­r i tågtrafike­n måste flera aktörer kommunicer­a med varandra.
Bild: Cecilia Welin Vid förseninga­r i tågtrafike­n måste flera aktörer kommunicer­a med varandra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden