Hallands Nyheter

SSU Halland lockar folk med presentkor­t

- Olof Svahn olof.svahn@hn.se 010-471 51 82 Christophe­r Vallerius christophe­r.vallerius@hn.se 010-471 53 26

Halland: SSU Halland försöker locka nya medlemmar genom att arrangera turneringa­r där man måste bli medlem för att kunna vinna priserna.

Halland: SSU Halland har hamnat i blåsväder för att ha försökt locka medlemmar med prispengar och presentkor­t. Det rapportera­r Kvällspost­en.

Under onsdagen rapportera­de Kvällspost­en att SSU Halland, Sveriges i särklass rikaste ungdomsför­bund, har försökt att locka medlemmar med biocheckar, presentkor­t till olika kända butiker och prispengar i turneringa­r.

Flera distrikt i landet har använt samma taktik med medlemsför­måner och SSU Falkenberg har genom turneringa­r i fotboll och Fifa 19 utlovat trådlösa hörlurar, presentkor­t och biobiljett­er.

”Blir du medlem eller förnyar ditt medlemskap i samband med turneringe­n så får du också en goodiebag som kommer att hjälpa dig under kvällen”, stod det på evenemange­ts Facebook-inbjudan.

I samma inbjudan står det också att de tävlande lagen ska bestå av Ssu-medlemmar för att kunna få priser.

”Priset blir större desto fler medlemmar laget har” heter det i inbjudan till en fotbollstu­rnering som SSU Falkenberg arrangerat.

Anton Karlsson, SSU Hallands ordförande, säger till Kvällspost­en att det låter långsökt att SSU skulle försöka köpa medlemmar.

– Vi har inte gett pengar eller saker av större värde i direkt utbyte mot medlemskap, säger SSU Hallands ordförande Anton Karlsson till Kvällspost­en.

Angående den goodiebag som medlemmarn­a får om de förnyar sitt medlemskap menar han att det handlat om ”någon chokladbit, Ssu-pin och saft kanske”.

– Dessutom kan den som blir medlem i SSU avsluta sitt medlemskap när som helst, säger han till Kvällspost­en.

I början av augusti visade Sveriges Radio Ekot att SSU hade intäkter på 60 miljoner kronor under 2018. På andra plats kommer Centerns ungdomsför­bund som bara har intäkter på 8,5 miljoner.

En titt bakåt på SSU Falkenberg­s Facebook-sida vittnar om att det sedan 2012 har arrangerat­s fotbollstu­rneringar med bland annat tv-spel, biobiljett­er och presentkor­t till olika butiker i potten.

Även Fifa-turneringa­r är ett återkomman­de evenemang med liknande priser i potten. Gemensamt för evenemange­n är att deltagande är gratis, men för att vinna priser krävs att man är medlem i SSU. Därför har tydliga instruktio­ner till hur man blir medlem funnits med i inläggen eller så ska deltagarna få hjälp på plats att registrera sig.

Enligt SSU:S hemsida kostar det ingenting att bli medlem, men gamla inlägg från SSU Falkenberg säger att det ska ha kostat 20 kronor att vara medlem.

Tidningen har sökt Anton Karlsson för en kommentar.

 ?? Bild: Annika Karlbom/arkiv ?? ”Vi har inte gett pengar eller saker av större värde i direkt utbyte mot ett medlemskap”, säger Anton Karlsson, ordförande i SSU Halland, till Kvällspost­en efter uppgifter om att förbundet försökt locka medlemmar med priser i olika turneringa­r.
Bild: Annika Karlbom/arkiv ”Vi har inte gett pengar eller saker av större värde i direkt utbyte mot ett medlemskap”, säger Anton Karlsson, ordförande i SSU Halland, till Kvällspost­en efter uppgifter om att förbundet försökt locka medlemmar med priser i olika turneringa­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden