Hallands Nyheter

Warberg IC:S båda gäng står inte högt i kurs hos tränarna

- Mattias Nilsson Lasse Mannheimer/tt

Stalltipse­t inför säsongen är att Iksu tar tillbaka Sm-guldet i innebandy. Storvreta tippas i topp på herrsidan - medan båda Warbergs-lagen placeras näst sist när tränarna får säga sitt.

När tränarna tippar sluttabell­en inför den kommande innebandys­äsongen är ordningen återställd. Iksu är åter guldfavori­t, närmast följt av fjolårsfin­alisten Kais Mora, medan Warberg och Skoghall väntas åka ur serien.

– Gruppen känns bra, vi har nästan samma lag som förra året. Vi ska inte göra samma misstag som förra året. Vi har bara ett mål och det är att ta Sm-guld. Jag tror att vi kommer att ta oss till Globen, säger Veera Kauppi.

Finländska­n blir en av nycklarna om det ska bli ett nytt Sm-guld till Iksu. I fjol satte hon poängrekor­det i ligan med 91 poäng (60+31).

– Det är inte något man gör ensam. Det bara hände. Jag har försökt tänka på vad jag gjorde, för jag vill såklart göra det igen, säger Veera Kauppi.

– I år hoppas jag göra så många mål att vi tar oss till finalen och sedan vinner SM.

Ebba Blomén represente­rade Wic på träffen och lade inte så stor vikt vid tränarnas tips.

– Tipset har inte betytt något för oss alla andra år. Vi är vana att bli tippade i botten. Det viktiga är att vi tror på oss, har föreningen bakom oss och publiken som stöttar. Vi tar det som tändvätska, sa Blomén i förbundets webbsändni­ng.

– Fler spelare får kliva fram och det tycker jag att de gjort under våra träningsma­tcher, sa Ebba apropå förlusten av Andrea Envall.

På herrsidan är favoritern­a också de gamla vanliga. Storvreta tippas ta sitt tredje raka Sm-guld och Falun väntas vara främsta utmanare om titeln.

– Vi har vunnit serien ganska överlägset två år i rad, och gått ganska enkelt igenom slutspelet också. Jag tror att Falun är lite högt tippade i år eftersom de har gått igenom lite av en generation­sväxling. Så vi är väl ännu större favoriter i år, säger Storvretas Alexander Rudd.

Warbergs Robin Westergren höll inte med tränarkåre­ns tips.

– Vi är tillbaka i SSL och jag förstår att det lockar att vi ska åka ur igen, men det är inget jag tror på. Det var tufft att inte kliva upp direkt, samtidigt har vi byggt på längre sikt och de här två åren har lärt oss mycket.

Vem som är värt att hålla koll på i Wic? Där var Robin Westergren inne från killen som går i Magnus Svenssons fotspår.

– Filip Erheden. En otrolig talang som kommer imponera på många.

Vi är vana att bli tippade i botten. Det viktiga är att vi tror på oss.

Ebba Blomén

 ?? Bild: Per Wiklund/bildbyrån ?? Robin Westergren (till höger), lagkapten i Warbergs herralag fanns på plats på upptaktstr­äffen.
Bild: Per Wiklund/bildbyrån Robin Westergren (till höger), lagkapten i Warbergs herralag fanns på plats på upptaktstr­äffen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden