Hallands Nyheter

VI SOM VILL TILL SPETS

-

FINA CHANSER. Ulf Ohlsson är i stort sett alltid aktuell då det handlar om V75, på lördag har han sex uppsittnin­gar, bland annat favoriten i guldloppet, V75-6, Makethemar­k (bilden).

– Makethemar­k har varit väldigt bra i år. Senast hade han krafter kvar men han travade lite sämre i sista kurvan. Det gick fort då och det oroar mig inte. Jag har ingen känsla av att han är på väg att tappa formen. Innerspår bakom bilen på Bollnäs är bra men jag är ändå orolig över att vi blir av med spets. Löser det sig måste han räknas, säger Ohlsson. Exclamatio­n Mark (V75-7) är den som lyfter fram av övriga styrningar. – Han var lite sämre senast men det fanns förklaring­ar till det. Han tar ledningen och känns han fin kan jag tänka mig att köra i spets. Han har vunnit på distansen tidigare och är bäst i spets.

– Pyrmo är en svår häst men han har viss kapacitet, Zinco Jet har för svårt läge, övriga får jag ligga långt med, avslutar Ulf Ohlsson. V75-1. 1 Major Vici är bra ut i voltstart. 3 Majestic Man har öppnat stabilt, 5 Wingmaster öppnade bra från tillägg senast, 6 Crazy and Quick är lägesgynna­d liksom 7 Lyckans Star. Fördel 7?

V75-2. 1 Cactus har inte varit så snabb hittills men har läget. De flesta är orutinerad­e men 6 Frida Taxam har visat sig snabb och är spetsfavor­it från springspår.

V75-3. 1 Melizza är snabb men kan bli het. 3 Lotusjasmi­ne är nog inte heller så sugen på att köras i spets. 4 No Limit Royalty var väldigt rejäl ut senast men kan få problem att svara 6 Ajlexes Leif som är vass ut.

V75-4. 1 Sundbo Bysen har spetat flera gånger tidigare från spår 1. 2 Svärting AC är också bra ut men det troliga är att

5 Optandsfrö­ken blåser förbi efter en bit och körs i spets.

V75-5. Långlopp och inga startraket­er. Allra snabbast är 8 Shorthande­d Jag, spetsfavor­it trots läget. 5 Global Unlimited försöker svara och 6 Marrakesh körs offensivt.

V75-6. 1 Makethemar­k är vettig chans att ta emot från innern. 2 Coktail Fortuna och 3 Antonio Tabac vill smyga? 4 Sorbet lär testa en bit men fördel 1.

V75-7. 1 Exclamatio­n Mark håller upp spets. Vill man köra där på lång distans? 3 Flash Hammering är nog först framme. Testas

8 Bucks to Burn trots läget?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden