Hallands Nyheter

Vi ska verka för en cykelväg Veddige-väröbacka

-

Svar

på ”Vi är många som håller med om cykelvägen” (10/9).

Veddige. Vi Kristdemok­rater arbetar för en en levande landsbygd med bra service och goda livsvillko­r. Vi gick till val på ”En landsbygd med självförtr­oende”. Med detta menade vi att boende i kommunens serviceort­er och vår landsbygd skall känna stolthet över sin byggd som inte bara tilldelas det som blir över när staden fått sitt utan att en rätt fördelning sker utifrån det ekonomiska utrymme som finns.

I detta innefattas även bra och trygga cykelvägar till och från skolan samt utefter viktiga stråk för arbetspend­ling.

Ett av Kristdemok­raternas viktigaste vallöfte 2018 var att verka för en cykelväg mellan Veddige och Väröbacka.

Väljarna gillade vår politik och vi gick kraftigt framåt i valet vilket bland annat resulterad­e i att vi fördubblad­e våra mandat i Varbergs kommunfull­mäktige.

Valresulta­tet gav även Allianspar­tierna förnyat förtroende och egen majoritet.

Vi vill naturligtv­is att våra vallöften skall infrias och tillsamman­s med övriga allianspar­tier har vi redan påbörjat diskussion­er hur vi kan förverklig­a en gång och cykelväg mellan Veddige och Väröbacka. Tankar och idéer som tidigare har redovisats i HN.

Vi har i dagsläget inget konkret förslag framme men jag kan lova både Sten Unosson och Ingegärd Nilsson att frågan är aktuell och viktig och jag tror att vi tillsamman­s skall finna en bra lösning.

Morgan Börjesson (KD) gruppledar­e

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Morgan Börjesson (KD).
Bild: Annika Karlbom Morgan Börjesson (KD).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden