Hallands Nyheter

Ingen hyresgäst har hittats till tomma lokaler

- Christophe­r Vallerius christophe­r.vallerius@hn.se 010-471 53 26

Varberg: Sedan starten i oktober 2017 har en av butiksloka­lerna vid Lugnetrond­ellen gapat tom. Och efter att Loyal Living försvann i juni finns nu två lokaler lediga för uthyrning. Men i nuläget finns det inga nya butiker redo för inflyttnin­g.

Det var i våras som Loyal Livings ägare Malin Nilsson gick ut och meddelade att butiken vid Lugnetrond­ellen skulle upphöra. Butiken vid Lugnet var alldeles för stor och därför sades kontraktet upp i förtid.

I anslutning till den lokalen har dessutom ytterligar­e en butiksloka­l stått tom sedan invigninge­n 2017. Två tomma lokaler på 500 respektive 800 kvadratmet­er finns alltså lediga men trots flera intressera­de är inga nya butiker på gång enligt Kristian Höglind, marknads- och försäljnin­gschef på Aspelin Ramm Fastighete­r.

– Vi har haft ett antal intressent­er och några som vi diskuterat med, bland annat kom det en ny spelare nu i veckan men inget är klart. Vi kommer nu i dagarna gå ut med en annons om att det finns lokaler att hyra och att det dessutom är ett bra läge.

Ska man tolka det som att det är svårt att locka butiksägar­na till Lugnet?

– Man kan tolka det som så att vi har haft förfrågnin­gar men det

är mycket som ska stämma. Inte bara för butikerna utan även för oss och vi har haft intressent­er där vi tackat nej. Vi vill ju ha någon där långsiktig­t och vara lite selektiva kring vem som flyttar in.

Men ni känner ingen stress över att lokalerna står tomma?

– För oss är det viktigare att det blir rätt hyresgäst och inte att vi

bara hyr ut för att få in vem som helst. Men vi för en dialog med ganska många. Samtidigt som man inte ska sticka under stol med att det skrivs ganska mycket om att det är tufft för butiker. Men samtidigt öppnar vi snart 7500 kvadratmet­er nytt i Kungsbacka där alla butiksloka­ler är uthyrda. Så vi är positivt inställda. Och när tror du att ni har en ny butik på plats?

– Jag hoppas vi har en butik på plats i vintern som kan vara redo för vårsäsonge­n. Det är planen men det gäller att hitta rätt som sagt.

 ?? Bild: Christophe­r Vallerius ?? Den sista juni lämnade Loayl Living sina lokaler vid Lugnetrond­ellen. Även lokalen jämte står tom men trots detta är Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastighete­r inte orolig över att några nya butiker ännu inte är på plats.
Bild: Christophe­r Vallerius Den sista juni lämnade Loayl Living sina lokaler vid Lugnetrond­ellen. Även lokalen jämte står tom men trots detta är Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastighete­r inte orolig över att några nya butiker ännu inte är på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden