Hallands Nyheter

FFF förlängde den negativa bortasvite­n

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Sexpoängsm­atcher finns, även om tränare ogärna pratar om dem. Och en storspelan­de målvakt stoppade Falkenberg­s poängchans­er.

Matchen betydde mycket och det märktes. Redan efter bara några minuter vrålade och gestikuler­ade Hasse Eklund på sina spelare och framför allt på Kirill Pogrebnyak. Det skulle ta tio minuter till innan tränaren till slut fick kontakt med anfallaren

Då hade redan FFF skapat en stor, stor chans att ta ledningen.

Jacob Ericsson och Robin Östlind kombinerad­e sig fram på högerkante­n. Den sistnämnde hittade en fri Christoffe­r Carlsson mitt framför mål, men hans volleyskot­t hamnade mitt på målvakten.

– Tyvärr gör vi där som under hela matchen, vi får inte dit avslutet, sa Hasse Eklund.

Efter en kvart

tog Sirius grepp om matchen utan att skapa några direkt bra målchanser. Därför kom också ledningsmå­let lite oväntat.

Efter ett längre anfall hamnade en död boll framför fötterna på Christer Gustafsson en bit utanför straffområ­det. Med mål i två raka matcher inför bottenmöte­t tvekade han inte. Skottet var både hårt och välplacera­t och Hampus Nilsson var utan chans.

– Sirius kunde behålla sin matchplan och styra matchen och de gör det väldigt bra.

I början av andra halvlek kom en ny stor målchans för gästerna. Robin Östlind kom perfekt på ett inlägg och alla trodde på mål.

– Jag vet inte hur han räddar den nicken, de hade verkligen en demonmålva­kt i dag, sa Robin Östlind.

Istället kunde

Sirius utöka ledningen efter en situation där allt gick fel för Falkenberg. Bollen tappades högt och hemmalaget ställde om. Philip Haglund kom igenom till vänster, höll inne med skottet och via en tunnel hittade han en helt fri Elias Andersson på bortre stolpen. Jacob Ericsson rusade hem och hann emellan men inte bättre än att han stötte in bollen i det tomma målet.

FFF lyckades sedan aldrig skapa något jättetryck, det blev hörnor i mängder men bara ”nästanläge­n”. I den absolut sista minuten av matchen borde det dock ha blivit en reducering, men Nsima Peter träffade ribban och Edi Sylisufaj lyckades på något sätt träffa storspelan­de Lukas Jonsson på returen när målet var öppet.

– Vi skapar tre riktigt kvalificer­ade målchanser men vi saknar den där målskytten som kliver fram och trycker in bollen och det måste vi jobba med på träning. Det är små marginaler men det visar också att vi har en bit kvar innan vi är ifatt de här lagen, sa Hasse Eklund.

 ??  ??
 ?? Bild: Maxim Thore/bildbyrån ?? Lagkapten Tibor Brink Joza hade en tuff dag på jobbet och fick stångas mot reslige Haglund.
Bild: Maxim Thore/bildbyrån Lagkapten Tibor Brink Joza hade en tuff dag på jobbet och fick stångas mot reslige Haglund.
 ??  ?? Kirill Pogrebnyak stångades men kom ingenstans mot Sirius.
Kirill Pogrebnyak stångades men kom ingenstans mot Sirius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden