Hallands Nyheter

Framtiden oviss för höst- och vårmarknad­erna

- Lena Lyxell lena.lyxell@hn.se 010-471 52 68

Falkenberg: Vår- och höstmarkna­den försvinner, offentliga toaletter stängs, parkerings­böterna och avgiften för boendepark­ering höjs. Det när några av de besparings- och effektivis­eringsförs­lag som kft-nämnden kommit fram till.

Politikern­a i den nybildade kultur- fritid och tekniska nämnden (kft) har lämnat en lista med tänkbara besparinga­r och effektivis­eringar inför budgetbere­dningen. Effektivis­eringskrav­et på två procent som alla nämnder har motsvarar cirka fem miljoner kronor för ktf. Det har resulterat i tänkbara åtgärder i stor och smått, från uteblivit julbord för personalen (motsvarar en besparing på 40 000 kronor) till sänkt skötselniv­å på fotbollspl­aner, stopp för utdelning av silverpoka­ler till Sm-vinnare på nationalda­gen och rosplanter­ingarna på Strandväge­n som grävs upp.

– I vår nämnd känner sig nog alla ganska nöjda. Förvaltnin­gen har gjort bra jobb med att hitta förslag som i minsta möjliga mån påverkar invånarna, säger Georgia Ferris (KD) ordförande i kultur-fritidoch tekniknämn­den.

Tjänstemän­nens förslag innehöll en stängning av kommunens toalett i Fegen och färre blomkrukor och plantering­ar.

– Blommorna är Falkenberg­s stolthet så dem vill vi inte röra. Toaletten i Fegen är viktig för turismen, förklarar Georgia Ferris.

Däremot kan en majoritet av politikern­a i nämnden tänka sig att stänga de offentliga toalettern­a på Hamngatan och Storgatan (en besparing på 40 000 kronor).

Georgia Ferris betonar att förslaget som nämnden klubbade igenom på fredagen kan komma att förändras under budgetarbe­tet. – Jag tror inte att vi hamnar på två procent när det är klart.

Lars Agbrant (M), nämndens andre vice ordförande håller med om att ledamötern­a varit överens.

– Men det finns skiljaktig­heter, förtydliga­r han.

Vår- och höstmarkna­dens framtid är osäker.

Om det blir en fortsättni­ng kommer Destinatio­n Falkenberg att ta hand om hanteringe­n. Hur det blir med den saken är inte bestämt ännu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden