Hallands Nyheter

Ejupi såg petningen som en utmaning inför avslutning­en

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

I två år har han varit gjuten i Varbergs Bois startelva. Men näst senast, mot Trelleborg, bänkades Albert Ejupi för första gången i grönsvart tröja. – Klart att man som spelare behöver en spark i röven ibland, säger Ejupi.

Med åtta matcher kvar ser det ut att bli en intensiv slutspurt i Superettan. Mjällby, Jönköping, Varbergs Bois och Brage samsas inom fyra poäng i tabelltopp­en. Höstformen kommer bli avgörande.

– Det är åtta väldigt viktiga matcher kvar, så självklart är man väldigt laddad, säger Albert Ejupi.

Kanske kan det bli en omstart för Bois som nog gärna glömmer sommarmåna­derna. Endast två segrar inkasserad­es och målskyttet har gått i stå.

– Jag tror att vi behövde ett uppehåll med tanke på att vi har haft en del skador. Det var bra tajming för hela laget, vi har ju varit i en liten svacka även om vi inte har släppt in mål på fyra matcher, säger Ejupi.

Nej, det är inte längre någon målgaranti att titta på Varbergs Bois. De senaste fyra matcherna, inklusive cupmötet med Lund, ger målskillna­den 2–0.

– Fyfan, det är viktigt att hålla nollan men man ska ju lyckas vinna matcherna också, säger Ejupi.

Han blev utbytt tidigt mot Frej och var avstängd mot Brage. Och i matchen mot Trelleborg bänkades Ejupi, en ovanlig petning.

– Det är väldigt länge sedan, det måste vara många år sedan, säger han och fortsätter:

– Det var inte kul. Men jag tänkte att om jag får chansen så ska jag visa att jag förtjänar en plats i startelvan och det tycker jag att jag gjorde med mitt inhopp.

Kan det till och med ha varit positivt för dig?

– Jag var jävligt sugen och kände att jag hade saknat det suget under en tid. Det är den känslan man vill ha inför varje match. Klart att man som spelare behöver en spark i röven ibland, framför allt när det har gått så bra så blir man lite bekväm utan att man vet om det.

Han lyfter presspelet, som var så imponerand­e i våras, som nyckeln till att lyckas ta en av de två platserna som innebär spel i Allsvenska­n nästa år.

– Vi vet alla att presspelet är nyckeln. Det är där vi har vunnit mycket bollar och pressat ner lagen, men vi måste jobba hårt tillsamman­s allihop, säger han och utvecklar varför Boispresse­n blivit mindre intensiv:

– Vi spelade med samma elva 10–12 matcher i rad, man vet exakt hur spelarna framför springer och pressar. När det kommer in en ny spelare kanske han inte har samma rörelsemön­ster.

Varbergs Bois har en stor fördel inför slutspurte­n, att man har både Mjällby och Jönköpings Södra kvar att möta på hemmaplan.

– Vi ska se till att vinna alla våra hemmamatch­er och sedan ska vi göra det så bra vi kan borta. Vi kan slå precis alla lag, men vi måste göra jobbet som krävs. Då kommer resultaten också, säger Ejupi.

Spelar du på Påskbergsv­allen 2020?

– Det får vi se, mitt fokus är inte där utan på de sista åtta matcherna den här säsongen.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv ?? Senast Albert Ejupi och Varbergs Bois mötte Norrby blev det seger med 3–2.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv Senast Albert Ejupi och Varbergs Bois mötte Norrby blev det seger med 3–2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden