Hallands Nyheter

Lundmark gjorde den ”förbjudna” övergången

- Mikael Martinsson 010-471 52 47

Att lämna Varberg för Falkenberg är inget man gör i en handvändni­ng. Men Filip Lundmark har gjort precis detta. Och en mopedfärd ligger bakom.

Den 23-åriga bowlaren har lämnat Bockarna och ska pröva lyckan i landets högsta serie, Elitserien, med BKF Falkenberg.

– Jag ville ha nya utmaningar och satsa. Det har jag velat sedan jag var 15–16-år och körde till Falkenberg på moped för att träna under sommaren då hallen i Varberg var stängd, säger Filip.

Flera gånger varje sommar har Filip Lundmark tränat i Falkenberg­s Bowlinghal­l. Och nu har äntligen elitlaget fått upp ögonen för honom.

– Jag blev väldigt glad när de hörde av sig. Det var aldrig någon tvekan. Det kändes bra direkt.

Och han är redan uttagen till premiären mot Alingsås på söndag och får spela i par med hall förestånda­ren Johan Helldén.

– Vi har lärt känna varandra på somrarna och nu ännu mer, säger Filip som bor i Tvååker.

Han började spela bowling tidigt.

– Det och fotboll och innebandy, men det slutade jag med i 12–13-årsåldern och det är jag glad för.

Sedan blev det Monark och så de sista fyra åren Bockarna.

– Jag fick debutera direkt i division 1. Så jag fick förtroende direkt där också. Nu när jag blev uttagen var jag väldigt glad. Jag känner att jag är en stark lagspelare och gillar att pusha de andra. Och nu känner jag att formen är bra också och då kan det bli strikar också.

Han snittade runt 223 i Bockarna förra året och har startat säsongen bra i BKF Falkenberg.

– Vi har fått in två bra nyförvärv. Viktor Albihn från Örgryte ska också spela med oss och båda går in från början i premiären, berättar coachen Mikael Olsson, som är väldigt nöjd med nyförvärve­n.

– Det är inte ofta vi fått två så bra nya spelare som är i bra ålder också, strax under 25 år. Annars har vi samma lag som förra säsongen. Men unge Gustav Gunnarsson har kommit in på Chalmers och kan troligtvis inte träna så mycket i höst.

Nyförvärve­n sätter press på alla spelare.

– Tidigare var vi kanske åtta, nio spelare. Nu kan vi vila de som inte är i form på ett annat sätt. Det gör att ”gubbarna!” också måste tända till lite extra.

Laget möter Alingsås i premiären.

 ?? Bild: Privat ?? Filip lundmark lämnade Varberg för Falkenberg.
Bild: Privat Filip lundmark lämnade Varberg för Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden