Hallands Nyheter

Vinbergs superform håller i sig efter ny seger

- Simon Carlsson

Det var kanske inte den vackraste av segrar, men Michael Svensson var väldigt nöjd med tre poäng mot bottenkonk­urrenten Hittarp.

– Det var en viktig match på förhand och vi hittade ett sätt att vinna, sa Svensson efter 3-0 i Skåne. Simon Andersson.

– Vi hade redan skapat några chanser innan det, men det var väldigt gott med ett tidigt mål, sa Michael Svensson.

Men i övrigt var tränaren inte speciellt nöjd med den första 45:an.

– Spelet var hipp som happ, det blev lite halvdant. Vi fick mycket tid med bollen och blev lite passiva, vi krånglade till det för mycket, sa Svensson och fortsatte:

– De låg bra i sina positioner och kontrade, det kunde lika gärna ha varit 1-1 i paus. Och vi pratade om det i halvtid, att vi inte skulle ge dem någonting.

Tidigt i den andra halvleken Vinberg har verkligen hittat formen i slutspurte­n av division två. kunde gästerna utöka till 2-0 via en straff av Robin Thomasson och efter det var matchen vunnen. Inhoppande Markus Thorbjörns­son satte spiken i kistan med sitt 3-0 i slutet.

Nu har Vinberg skaffat sig ett skönt avstånd ner till lagen på nedflyttni­ngsplats. En seger till och det ska vara klart.

– Vi tänker bara på nästa match och det är Ullared, vi lägger all vår energi på den matchen. Det känns väldigt bra, man önskar ju att säsongen hade börjat nu, avslutade Svensson. Basket: Storfavori­ten USA försvann redan i kvartsfina­len. Då gick Spanien hela vägen och tog sitt andra Vm-guld i basket på herrsidan.

Finalen mot Argentina i Peking blev aldrig riktigt spännande och spanjorern­a vann med 95–75 efter att ha tagit hem samtliga fyra perioder.

Spanien, som tog Vm-guld 2006 och Os-brons i Rio de Janeiro 2016, gick ifrån till 23–14 i första perioden och hade 66–47 inför den fjärde och sista. Även om Argentina vägrade ge sig och gjorde sin poängmässi­gt bästa period i fjärde – förlust med en poäng – var Spanien avsevärt mycket bättre och kunde lyfta pokalen i den kinesiska huvudstade­n.

 ?? Bild: Jesper Jäger-ärlestad ??
Bild: Jesper Jäger-ärlestad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden