Hallands Nyheter

Stan från höghusets topp

55 meter upp i luften ser vi Falkenberg från ovan. Detta kommer att bli utsikten för hyresgäste­rna i Vesterhavs­porten, när de kliver ut på höghusets altan.

- Lena Lyxell lena.lyxell@hn.se 010-471 52 68

Falkenberg: Följ med upp till altanen på sjuttonde våningen på Vesterhavs­porten och se Falkenberg från ovan.

Arbetet med att färdigstäl­la de 131 lägenheter­na i det nya landmärket pågår för fullt.

Arbetet med de nya bostäderna utmed Halmstadvä­gen pågår för fullt. Branden i slutet av april försenade arbetet, men platschef Nils Andersson hoppas att hyresgäste­rna i höghuset med 16 våningar ska kunna påbörja inflyttnin­gen under våren.

När HN:S team får följa med upp i den utvändiga arbetshiss­en har regnet ljust avtagit och solen försöker sticka fram genom molnen.

Men trots att det inte är klart väder är utsikten från det som ska bli en hundra kvadratmet­er stor altan storslagen och minst sagt vidsträckt. Fabos höghus strax intill känns som byggklossa­r och stans olika villaområd­en sticker upp i ur de gröna områden som blir tydliga när man ser stan från ovan.

– Alla hyresgäste­r ska ha tillgång till altanen som ska förses med en utedusch, säger Nils Andersson i en paus från den flitigt ringande arbetstele­fonen. Han är en av två platschefe­r på bygget och är spindeln i nätet bland alla olika yrkeskateg­orier som jobbar med att färdigstäl­la lägenheter­na.

Takläggnin­gsarbeten och isolering pågår för fullt, men trots byggmateri­al och verktyg på det blöta underlaget är det inte svårt att föreställa sig altanen kommer att bli flitigt använd. Två stora glasdörrar vetter ut mot altanen och innanför dem ska det bli en gemensam hall. På samma våning ligger det fläktrum som brann på kvällen den 25 april. Det var en brand som syntes långväga och som orsakade skador på bygget.

Under sommaren har så gott som alla skador åtgärdats och i dag återstår bara byte av några burspråk.

Hyresgäste­rna i den lägre delen av kvarteret börjar sin inflyttnin­g vid årsskiftet. Sammanlagt handlar det om 131 lägenheter som ska förvaltas av Riksbyggen.

 ?? Bild: Edith Camilla Svensson ??
Bild: Edith Camilla Svensson
 ?? Bild: Edith Camilla Svensson ?? Nils Andersson är en av två platschefe­r på bygget och är spindeln i nätet bland alla olika yrkeskateg­orier som jobbar med att färdigstäl­la lägenheter­na.
Bild: Edith Camilla Svensson Nils Andersson är en av två platschefe­r på bygget och är spindeln i nätet bland alla olika yrkeskateg­orier som jobbar med att färdigstäl­la lägenheter­na.
 ??  ?? Det gäller att inte bli snurrig av höjden,
Det gäller att inte bli snurrig av höjden,
 ??  ?? Vissa tämligen höga hus förefaller att
Vissa tämligen höga hus förefaller att
 ??  ?? Trots att vädret inte är helt klart, är storslagen och minst sagt vidsträckt.
Trots att vädret inte är helt klart, är storslagen och minst sagt vidsträckt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden