Hallands Nyheter

Varbergsfö­retag får storkontra­kt inför tunnelbygg­e

- Staffan Gustafsson staffan.gustafsson@hn.se

Varberg: Mungiporna pekar uppåt hos Varbergsfö­retaget Mantum som just har landat ett större kontrakt inför bygget av Varbergstu­nneln.

Logistikfö­retaget Mantum har gjort klart med tunnelbygg­aren Implenia om transporte­r av schaktmass­or i samband med bygget av Varbergstu­nneln. Enligt Mantums vd Greger Strömqvist är detta ett avtal av stor betydelse för företaget.

– Det kommer att ge omsättning­en en rejäl skjuts, det kan jag säga. Men jag vill inte gå ut med några specifika siffror redan nu, det är för tidigt att beräkna exakt hur volymerna kommer att se ut, menar Greger Strömqvist.

Det kommer att ge omsättning­en en rejäl skjuts, det kan jag säga.

Greger Strömqvist vd för Mantum

Däremot säger han att avtalet utan tvekan kommer att innebära nyanställn­ingar.

– Lågt räknat kommer det att innebära 25 nya bilar i vår fordonsflo­tta, men det skulle inte förvåna mig om det blir det dubbla när arbetet står på sin höjdpunkt, säger Greger Strömqvist.

Företaget har i dagsläget 130 egna anställda och ytterligar­e ett par hundra fristående förare på längre kontrakt.

– Det kommer visserlige­n att råda chaufförsb­rist framöver, men vi har gott hopp om att hitta folk till det här jobbet. Det är en seriös kund, långt kontrakt och en attraktiv ort att jobba på. Jag har redan fått intressean­mälningar och nu kommer vår rekryterin­gsfirma att ta tag i detta, säger Greger Strömqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden