Hallands Nyheter

Dumpade fordon har blivit ett ökande problem

- Malin Strandberg

Getterön: Det blir allt vanligare att kommunen får lägga tid och resurser på att ta hand om och forsla bort övergivna bilar, båtar och husbilar.

– Det är ett ökande problem att folk dumpar bilar och det kostar skattebeta­larna pengar, säger Paul Gruber, trafikchef på Varbergs kommun.

Ett ärende kommunens trafikavde­lning har på sitt bord just nu rör en husbil som står parkerad utanför Eliassons båtvarv på Getterön. Klagomål har inkommit till kommunen eftersom högen med prylar intill husbilen växer sig större dag för dag. Parkerings­platsen ligger på kommunal mark och därför blir det kommunens sak att hantera den växande högen med, bland annat ett stort antal cyklar.

– Vi fraktar inte bort något innan vi kontaktat ägaren. Så länge det bor folk där kan vi inte göra ett smack. Polisen får ta första steget, säger Gruber. Kommunpoli­sen Rikard Hiller: – Vi gjorde flera försök förra veckan att hitta personen, men vi har inte påträffat personen och då kan vi inte avhysa någon. När det gäller olovliga bosättning­ar på kommunens mark räcker det oftast att vi pratar med personen.

Enligt Varbergspo­lisen är det inget som tyder på att högen med diverse föremål som ligger i anslutning till husbilen skulle vara stöldgods.

– Inget i våra kontroller visar på att det. Tvärtom är det ägodelar till husbilsäga­ren, säger Rikard Hiller.

Eftersom avhysninge­n drar ut på tiden är det alltså oklart hur länge som husbilen kommer att stå kvar på parkeringe­n.

 ?? Bild: Malin Strandberg ?? Hanteringe­n av husbilen bollas fram och tillbaka mellan kommunen och polisen.
Bild: Malin Strandberg Hanteringe­n av husbilen bollas fram och tillbaka mellan kommunen och polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden