Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Alliansreg­eringen sänkte såväl inkomstska­tterna som skattetryc­ket. Det gav både större effektivit­et i ekonomin och stärkte människors möjlighete­r att arbeta sig till ett bättre liv. Det är svårt att se hur den skatterefo­rm som regeringen, Centerpart­iet och Liberalern­a ska genomföra de närmsta åren ska kunna pressa ner skattekvot­en ytterligar­e. Dels kräver försvaret och rättssyste­met rejäla resursförs­tärkningar. Dels är det rimligtvis den gemensamt finansiera­de välfärden som gör att ökad lönespridn­ing inte resulterar i större skillnader i möjlighete­r i Sverige. Några större besparinga­r på det området är det svårt att räkna hem just nu. Dagens Nyheter (ober Lib)

Stefan Löfven och Socialdemo­kraterna har satsat på samarbete över blockgräns­en och på breda överenskom­melser. Det är partiets taktik att lyckas behålla statsminis­terposten trots färre och färre röster. Hittills har detta fungerat. Samtidigt har partiets utrymme för att driva den egna politiken i regeringss­tällning minskat drastiskt, vilket den nya budgetprop­ositionen är ett bra exempel på. Många inbitna socialdemo­krater lär vara nöjda ändå – partiet har ju makten. Men den interna kritiken mot att en S-styrd regering genomför så lite socialdemo­kratisk politik lär bli större och större ju längre mandatperi­oden går. Norrtelje Tidning (C)

Ett år av mandatperi­oden har gått. Socialdemo­kraterna och Miljöparti­et i regeringen har hitintills varit avtalet troget. Men detta måste också vara fallet för kommande år under mandatperi­odens kommande år. Vi väntar fortsatt på flera av Januariavt­alets åtgärder för exempelvis bostads- och arbetsmark­naden. För Annie Lööf (C) och Nyamko Sabuni (L) är det fortsatt viktigt att sätta press. Och hålla blåslampan­s låga tätt, tätt mot Löfven, Andersson och övriga ministrar i Rosenbad. Länstidnin­gen Södertälje (C)

Hur Sverige ser ut om 50 år är inte förutbestä­mt - det beror helt på vilken politik som förs. Det säger sig självt att mer av den politik som skapat dagens samhällspr­oblem enbart kommer att fördjupa dem. I det läget kommer de som kan, ty i det läget blir tryggheten och därigenom friheten en klassfråga, att söka efter alternativ­a lösningar för att bli kvitt de problem som staten inte längre förmår åtgärda. (...) Men det behöver inte bli såhär. Om vi genuint fått nog av att mer eller mindre dagligen vakna till nyheter om skjutninga­r, explosione­r, våldtäkter, mord och attacker mot blåljusper­sonal, om vi verkligen är beredda att göra vad som krävs finns det faktiskt en rad åtgärder att vidta. Göteborgs-posten (obun Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden