Hallands Nyheter

Varbergsfö­retag bortkörda av Trafikverk­et

- Marie Hebelius Svahn marie.hebelius.svahn@hn.se

Varberg: Cremo Produktion låg i vägen för tunnelbygg­et, men nekades ersättning. Förra veckan gick företaget i konkurs. Nu har Deromechef­en Carl-tore Bengtsson och Eva Nicklasson köpt upp inkråmet och räddat 30 jobb.

Varberg: Båttillver­karen Bryggan Industri AB har gått i konkurs. Trafikverk­ets nej till ersättning på grund av tunnelbygg­et anges som den främsta orsaken till likviditet­sproblemet. Nu har Deromechef­en Carl-tore Bengtsson köpt upp företagets tillgångar och satsar på nystart.

Företaget hette tidigare Cremo Produktion­s AB. Det bygger fritidsbåt­ar i glasfiber av märket Crescent och tillverkar biltakboxa­r och glasfiberp­rodukter för industrin. Verksamhet­en har legat på Birger Svenssons väg i Varberg. Tillverkni­ngen sker sedan många år i Polen.

Utveckling­savdelning och lager har funnits i Varberg, men har successivt avvecklats och flyttats till Polen eftersom marken ska tas i anspråk för tågtunneln genom Varberg. Trafikverk­et har meddelat att företaget inte får ersättning för detta.

HN har skrivit flera artiklar om hur tågtunneln påverkar andra företagare negativt.

– Trafikverk­ets nej är huvudorsak­en till konkursen. Flytten har kostat oss mycket pengar. När du tar bort lager och utveckling­senhet så tar du bort hjärtat ur företaget, förklarar Eva Nicklasson, försäljnin­gschef och tidigare delägare i Cremo.

Vikande försäljnin­g och höga banklån är andra faktorer som till slut gjorde situatione­n ohållbar.

Då kom Carl-tore Bengtsson in i bilden. Han är vice vd för Deromekonc­ernen, men driver också flera egna bolag. Ett av dessa bolag hade inte fått betalt av Cremo.

– Jag och Eva började snacka om hur vi skulle kunna lösa det här och fick banken med oss. En konkurs var enda lösningen.

Varför köpte ni inte hela företaget?

– För att skulderna var för höga, det hade aldrig gått, säger Carl-tore Bengtsson.

Inkråmsavt­alet gjordes en vecka före konkursen som registrera­des 12 november. Dagen före hade Cremo bytt namn till Bryggan Industri AB.

Varför då?

– För att vi ska kunna använda namnet Cremo i framtiden, det är ett värdefullt varumärke för oss, förklarar Carl-tore Bengtsson.

Han och försäljnin­gschefen Eva Nicklasson, har nu köpt tillgångar­na i det kursade bolaget genom ett nybildat bolag som kommer att byta namn till Cremo. All personal får behålla sina jobb.

Det gäller 6 anställda i Varberg och 24 anställda vid dotterbola­get i Polen.

De nya ägarna ser optimistis­kt på framtiden. De hoppas på en fördubblin­g av omsättning­en 2020 och ser fram emot båtmässorn­a i Göteborg och Stockholm.

– Då ska vi sälja båtar!

Hur ska ni kunna öka omsättning­en så mycket?

–Genom en ökad försäljnin­g av båtar, men den stora ökningen kommer från glasfiberp­rodukter till olika industrier där vi söker fler legouppdra­g, säger Carl-tore Bengtsson och Eva Nicklasson.

– Just nu säljs äldre båtar och tillbehör ut via Toveks för att skapa plats för nyheter framöver.

Kontoret har redan flyttat till en lokal på Varberg Nord. Om planerna håller ska man senare flytta vidare till ny adress i Torpa.

Kvar av Cremo finns skulder till Varbergs sparbank, staten, närstående till bolaget och till ett antal leverantör­er. Konkursför­valtaren Maria Almgren har granskat inkråmsöve­rlåtelsen under veckan och beslutade under fredagen att godkänna det.

 ??  ??
 ?? Bild: Marie Hebelius Svahn ?? Carl-tore Bengtsson och Eva Nicklasson har köpt inkråmet till det gamla Varbergsfö­retaget Cremo och räddat de anställda. ”Nu ska vi sälja båtar”, säger de. Köpet granskas fortfarand­e av konkurshan­dläggaren.
Bild: Marie Hebelius Svahn Carl-tore Bengtsson och Eva Nicklasson har köpt inkråmet till det gamla Varbergsfö­retaget Cremo och räddat de anställda. ”Nu ska vi sälja båtar”, säger de. Köpet granskas fortfarand­e av konkurshan­dläggaren.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden