Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Tipsextra kallas det visst, om någon bryr sig…

- Jan-olof Nilsson

Butiksdöde­n på landsbygde­n fortsätter, och de gamla lanthandla­rna har blivit ett utrotnings­hotat släkte. Men än finns det folk som vågar satsa. Som nu i veckan då ”Nisses i Hunnestad” åter kan öppna efter en omfattande ombyggnad.

Den gamla lanthandel­n med personlig service över disk, som drivits av makarna Nils och Solweig Olausson, har förvisso förändrats i grunden, men krävs det ett modernt och tidsenlig snabbköp för få det att fungera så må det väl vara hänt.

Samtidigt gör butikschef Edit Andersson sina allra sista arbetsdaga­r i sin charkuteri­affär på Borgmästar­egatan i Varberg. Edit och hennes framlidne make startade firma Yngve Anderssons Charkuteri­affär redan 1924, då man övertog Hagmans Charkuteri som låg på samma plats. Det

Maten lagas förstås på plats av kunnig köksperson­al och serveras varm. Hobbyrum, frisör och bibliotek ryms också i anläggning­en.

är alltså Varbergs äldsta charkuteri som nu går i graven, sörjt och saknat av många varbergare med smak för hemlagade pastejer, syltor och korvar av alla de slag.

Den officiella invigninge­n av TV2 är nu bara dagar borta. Hela 25 timmar i veckan skall den nya kanalen sända, varav några i färg, så det blir till att välja och vraka i det enorma utbudet framöver. Och har ni inte hört talas om ordet ”kanalkrock” förut, så är stunden snart kommen.

Här i Halland har en del kunnat följa provsändni­ngarna från TV2 ett bra tag vid det här laget, varför det är en helt annan Tv-nyhet som väcker vår uppmärksam­het. Det börjar nu på lördag.

Lars-gunnar Björklund heter programled­aren. Och det som visas är fotboll, engelsk sådan.

Varför någon i Sverige skulle vilja ägna lördagseft­ermiddagen åt att glo på engelsk fotboll på tv är ett ämne för forskninge­n och frågar ni oss så är programmet dömt att bli ett fiasko. Tipsextra kallas det visst, om någon bryr sig…

Efter att länge ha varit eftersatt har det till slut börjat hända saker inom äldrevårde­n i Falkenberg­strakten. För knappt har Solhaga i Arvidstorp hunnit öppna innan nu även Vinbygårde­n i Vinberg står klar att tas i bruk.

Vinbygårde­n, som ersätter de uttjänta ålderdomsh­emmen i Bergagård i Ljungby och Torstorp i Vinberg, har plats för 45 personer på fyra avdelninga­r och alla får ett eget rum om 14 kvm.

Varje avdelning har även dubblettru­m för de äkta makar som önskar bo tillsamman­s.

Maten lagas förstås på plats av kunnig köksperson­al och serveras varm. Hobbyrum, frisör och bibliotek ryms också i anläggning­en. Vidare finner vi väl tilltagna sällskapsr­um med TV ifall någon till äventyrs skulle vilja glo på det där Tipsextra…

 ??  ?? Den amerikansk­a artisten och skådespela­ren Miley Cyrus fyller 27 år.
Den amerikansk­a artisten och skådespela­ren Miley Cyrus fyller 27 år.
 ?? Bild: Grant Pollard/ap/tt ??
Bild: Grant Pollard/ap/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden