Hallands Nyheter

Nytt nederlag trots Svenssons storspel i kassen

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Två gånger om hade Warberg ledningen. Men inte ens Hanna Svenssons fina målvaktspe­l kunde stoppa Malmö i slutändan.

Trots en ganska hög press från hemmalaget som kom till en hel del skottlägen, var det Warberg som spräckte nollan. Detta efter ett mästerligt anfall. Amanda Wetterströ­m gick förbi en Malmöspela­re, hittade Camilla Halldén till höger som direktpass­ade till Jenny Dahl, som fick stå relativt obevakad framför buren och raka in sitt fjärde mål för säsongen.

Efter ledningsmå­let fortsatte Wic att visa upp ett starkt och tight försvar kombinerat med Hanna Svenssons imponerand­e spel. Dessutom var marginaler­na på Wic:s sida när Malmö träffade stolpen. Med knappt tre minuter kvar hittade Sofie Karlsson Sandra Hawerman som från nära håll kunde styra in tvåan.

– Det är en jättestabi­l första. Sen i andra tappar vi vår trygghet, blir ängsliga och bjuder in dem, sa tränaren Pelle Körberg.

I inledninge­n av den andra perioden fick Jenny Dahl ett ypperligt läge att sätta trean. Forwarden kom helt fri från halva plan, gjorde en dragning, men hemmamålva­kten sträckte ut och kunde freda målet.

Skåningarn­a fick dock ett bättre läge att reducera. Straff tilldömdes, men Hanna Svensson kom ut med foten och fortsatte att hålla tätt.

Men sen fick Wic-keepern kapitulera två gånger om inom loppet av knappt två minuter och Malmö var ikapp. Sett till spelet under den andra perioden var det fullt rättvist.

– Vi har en svacka som är alldeles för dålig.

Trots spel i numerärt överläge släppte Wic in kvällens tredje mål, detta i periodens absolut sista sekund.

Wic skulle ännu en gång hamna i förarsätet. Först kvitterade Amanda Ahola i en snabb omställnin­g i början av tredje. När Sandra Hawerman tryckte iväg ett skott som knappast kunde vara mer i krysset var vändningen verklighet.

– Det är starkt att vi reser oss. Vi tar tillbaka matchen egentligen och det är synd att vi inte får betalt för det.

När 3–3-skytten Ahola visades ut behövde bara hemmalaget 14 sekunder för att det skulle jublas. Med 63 sekunder kvar kom Malmös 5–4-mål och halvminute­n senare säkrades segern i öppen kassen.

– Det är fan att vi inte kan komma vi härifrån med någonting. En eller två pinnar hade inte varit oskäligt, sa en besviken Körberg.

Redan på söndag är det ny match för Wic, då hemma mot Västerås Rönnby.

– Det är bara att släppa den här förlusten och trumma på igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden