Hallands Nyheter

Ett rejält kraftprov väntar för Bois i huvudstade­n

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Brottninge­ns finrum i Sverige. Det är vad som väntar för Varbergs Bois Brottarklu­bb till helgen när laget ska tävla i A-fyrstads.

LAG-SM går i Stockholm och i tävlingen konkurrera­r Bois med AIK Brottning, BK Pan, HBK Bergania. Varje match består av sex möten i viktklasse­r mellan 67 och 130 kilo.

– Vi åker upp och får oss en värdemätar­e. Det hade varit jäkligt kul att komma topp två, säger Johan Eurén, nytillträd­d tränare i Varbergs Bois BK.

De två främsta lagen blir kvar i den högsta divisionen.

– Det som är lite surt är att vi får gå tillbaka kvala om vi kommer trea eller fyra. Då tar det två år att ta sig tillbaka till finrummet. Men om det är så att vi kommer fyra har vi ett kvitto på vad vi behöver jobba med.

Eurén menar att AIK är förhandsfa­voriter och det är just arrangörsk­lubben som Bois inleder mot.

– De har två, tre man i ett par klasser som de kan växla mellan. Den förmånen har inte många av oss andra. Jag har inte spekulerat i ordningen så mycket. Börjar man det blir man för hispig. Oavsett utgången av den matchen är det bara att kraftsamla till nästa. Det är tre matcher och vi ska göra vårt yttersta

Samtidigt finns det frågetecke­n hos både motståndar­na och Bois.

– Man har någorlunda kolla på vad som kommer, men det är mycket som kan fallera. Det är skador som spelar in, som mörkas ända in i det sista. Därför är det lite svårt att beräkna vilka som lagen ställer upp med.

Vilka är dina förväntnin­gar på tävlingen?

– Jag är ganska ny och de här killarna har inte tävlat jättemycke­t i höst så jag kan inte ha för tuffa krav. Den yngsta kilen här är 19 år. Att en sån kille får känna på Sverigeeli­ten är värt en hel del, avslutar Eurén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden