Hallands Nyheter

Lorik Ademi imponerade – en gång till

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Andra vändan till Holland och Lorik Ademi gjorde ett gott intryck igen. Nu väntar ett par spännande veckor innan SC Heerenveen kommer med besked kring talangen.

Lorik Ademi har precis fyllt arton och i torsdagskv­äll kom han hem från en träningsve­cka med eredivisie-laget SC Heerenveen.

– Jag var där för någon månad sedan också, men nu ville de ha tillbaka mig för att träna med A-laget. Det blev två träningar med dem och en med U19 och jag är nöjd med veckan och det jag presterade, säger Lorik Ademi.

Tränaren heter Johnny Jansen och hade en speciell stil.

– De är jävligt hårda tränarna. Man skriker på spelarna, det är deras sätt att träna och coacha. Gör man fel så får man höra det.

Du också?

– Jag slog några felpass och rörde mig fel, och det fick man höra. Men jag tycker om sånt. Det utvecklar en som spelare.

Vad fick du för besked innan du åkte hem?

– Tränarna och klubben tyckte jag gjort ett bra intryck ännu en gång. Nu ska de sätta sig ner inom klubben och diskutera om de vill gå vidare och investera i mig. De kommer höra av sig om några veckor.

FFF har redan gett Lorik Ademi ett kontraktsf­örslag.

– Då sa jag till FFF att jag inte ville stressa. Jag vill se hur det blir med Holland. Snart måste jag ge ett besked, flytta till Holland eller skriva på här.

Men i det här läget får FFF vänta. Lorik erkänner att han sitter i en hygglig sits.

– Men jag tycker jag förtjänar detta eftersom jag slitit hårt för det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden