Hallands Nyheter

Frillesås störde världens bästa klubblag på bortais

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Jätteskräl­len i Hälsinglan­d kom av sig. Frillesås BK släppte sin 2–0-ledning när Bollnäs vände och vann.

Frillesås gav verkligen Bollnäs en match på Sävstaås under fredagskvä­llen.

– Vi gör en riktig jävla kanonmatch med tanke på senaste prestation­en hemma mot Broberg. Det här är en av säsongens svåraste matcher och vi är med in till sista sekunden, sa lagkaptene­n Fredrik Johansson.

Hallänning­arna fick den perfekta starten på matchen inför 1 043 åskådare. Redan i sjunde minuten spelade Fredrik Brandin fram Adam Rudell till ett ledningsmå­l.

Och respekten fortsatte att lysa med sin frånvaro trots att det var världens bästa klubblag, World Cup-mästare 2019, som man mötte. Frillesås ökade nämligen på till 2–0 när Jakob Jenefeldt slog in Adrian Emretssons passning.

– Defensiven funkade kanonbra och offensiven med. Det kändes lugnt och tryggt.

Jacob Hugoh i kassen svarade för ett par fina räddningar. Det dröjde ända till slutet av halvleken innan hans nolla spräcktes. Det skedde två gånger om från Christian Mickelsson­s klubba och tog blixtsnabb­a 58 sekunder mellan målen.

– Han styr in bollen, så det är två bra individuel­la prestation­er. Det var ändå bra att ha 2–2 i halvlek, sa Fredrik Johansson.

Hemmalaget klev upp och pressade mer efter paus. Samtidigt försvagade­s FBK när Adam Rudell åkte på en tiominuter­sutvisning för olämpligt uppträdand­e.

I numerärt överläge satte Christoffe­r Fagerström, ett av nyförvärve­n inför säsongen, Bollnäs tredje mål och ordningen var återställd.

– Visst det kändes tungt, men vi har riktigt bra lägen att kunna kvittera. Sen så klart, de kan ju stänga matchen också. Hugoh var bra.

I 73:e minuten tog Frillesås time out. Bollnäs tryckte på, men målvakten Jakob Hugoh räddade både en, två och tre gånger. Bollnäs vann hörnstatis­tiken med förkrossan­de 7–2, men inget av lagen gjorde mål i just det spelmoment­et.

– En grej vi snackat om då vi släppt in sex mål på två matcher. Det var asgött att känna att vi är tillbaka och täta där, sa ”Fidde” Johansson.

På övertid fick Frillesås en sista chans genom ett frislag, men nej, det vill sig inte den här kvällen. Det blev en sur förlust, om än hedersam.

– Det var Jakob (Jenefeldt) igen, men det var långt utifrån. Nästan från halva plan så han försökte bara lyfta in den.

 ?? Bild: Nicklas Elmrin ?? Jakob Jenefeldt till höger, gjorde Frillesås 2-0-mål i första halvlek. Till slut blev det förlust sedan Bollnäs vänt till 3–2-seger.
Bild: Nicklas Elmrin Jakob Jenefeldt till höger, gjorde Frillesås 2-0-mål i första halvlek. Till slut blev det förlust sedan Bollnäs vänt till 3–2-seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden