Hallands Nyheter

Tacklingen mot Subiabre fick Warberg att koka

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15 Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Lördagskvä­llen slutade på Akademiska sjukhuset i Uppsala för Philip Subiabre.

– Status är att invänta röntgen. I värsta fall är det en fraktur, men det kan inte säga något med säkerhet än, sa Wic-spelaren.

Subiabre kunde aldrig spela klart matchen mot Storvreta. När hans Warberg var på väg hem efter 3-8-förlusten befann han sig själv på sjukhus efter tacklingen han fick från backbjässe­n Robin Nilsberth.

– Jag slog bollen framåt och skulle springa när han kommer och smäller mig. Jag tror inte det var avsiktligt, men det var en liten ”blindside”, sa Subiabre och fortsatte:

– Jag sa det till mamma och pappa, den gubben ska man inte bli tacklad av i det läget, då brukar det smälla rätt bra.

Philip låg kvar ett bra tag på planen.

– Jag trodde (vänstra) axeln var ur led, sen kändes det inte så heller. Man blev nojjig och jag vågade inte riktigt ställa mig upp.

Vid sin sida på sjukhuset hade Philip sina föräldrar Helmut och

Rakel.

– Alltid trevligt med sällskap. Det var tur att de bestämde sig för att åka upp och se matchen, men annars sa Kent (Göransson) att han hade kunnat stanna så jag hade inte varit ensam.

Själva matchen blev jämnare än slutsiffro­rna.

– Det är dystert med förlust. Vi gör det bra i försvaret hela matchen tycker jag. Alla hjälps åt och det påminner om det vi gjorde mot

Jönköping, sen får de ju två mål i öppen bur i slutet, sa målvakten John Fransson.

Warberg låg ”bara” under med 2-4 efter två perioder, även om det trillade in två mål med bara arton sekunders mellanrum.

– Sen får de två snabba i tredje som känns lite surt. De är ju skickliga när de får sina lägen och det tar ju på energin i en sån här match när de har så mycket boll. Man måste vara med hela tiden, även när vi har bollen därframme, för de är snabba när de går, sa John Fransson

2-6-målet sved extra. Det kom i powerplay sedan Simon Svensson knuffat in Emil Heimrich i Warbergs bås och blivit utvisad. Svensson fullföljde situatione­n, men warbergarn­a blev förbannade. Av flera skäl.

– Deras spelare väljer att inte släppa bollen när vi skulle ha frislag. Det är därför det blev lite tumult. Sen får Joel Birgersson smäll av en klubba som vevades in i vårt bås, sa Kent Göransson.

Smällen som kom senare mot Subiabre skadade om Warberg.

– Den var inte så bra den tacklingen. Han hade fruktansvä­rt ont.

Unge Filip Erheden utmärkte sig med ett mål, 2-4 i andra perioden, samt en läcker backhandfr­amspelning till Tom Carlssons 3-6-mål. Men Göransson gav inte mycket för att Warberg utmanade Storvreta i två perioder och lite till. Inte när poängen uteblev.

– Vi gör inte tillräckli­gt med mål och då kan man inte vinna matcher, så jag är besviken. Det räcker inte att ligga under med 2-4. konstgräsp­lan med 10 pers på läktaren där ingen som bryr sig. Det är ändå något speciellt med Hallandsfo­tbollen.

Åsa IF fick under den gångna säsongen kvalspela, men ramlade ur och spelar i division fyra nästkomman­de säsong.

– Det känns som lagom nivå. Man tränar lite mindre och har kortare resor. Hela den serien känns spännande med alla Kungsbacka­lagen. De hade över 1000 pers på derbyt mot Fjärås.

Även om han låter rätt säker på vart det lutar åt, vill han ha lite is i magen.

– Det är inte klart än, men det är det hetaste alternativ­et just nu. Men jag kommer nog att vänta mig lite att bestämma mig, avslutar Carlsson.

 ?? Bild: PER WIKLUND ?? Philip Subiabre (25) fick ta emot en hård tackling från Robin Nilsberth.
Bild: PER WIKLUND Philip Subiabre (25) fick ta emot en hård tackling från Robin Nilsberth.
 ?? Bild: Krister Andersson ?? John Fransson gjorde en godkänd insats trots att det blev åtta insläppta mot Storvreta.
Bild: Krister Andersson John Fransson gjorde en godkänd insats trots att det blev åtta insläppta mot Storvreta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden