Hallands Nyheter

Byborna kämpar förgäves för sin mack

Karl Gustav: Byborna i Karl Gustav vill ha tillbaka sin bensinpump. – Alla är eniga om detta, det är viktigt av både miljöskäl och för vårt självbestä­mmande, säger Camilla Persson, ordförande i bygdelaget.

- Marie Hebelius Svahn

I tisdags kväll samlades ett 20-tal ortsbor till ett möte i bygdegårde­n för att diskutera det faktum att byn nu inte ens har en bensinmack. Den stängdes för ett par månader sedan eftersom ägaren inte längre fick ”hantera brandfarli­ga varor”.

Närmaste bensinpump står i Källsjö, drygt en mil bort.

I första hand vill byborna få med sig mackägaren Mikael Johansson på tåget.

– Om det inte går vill vi veta om vi kan köpa marken, säger Camilla Persson.

Men Mikael Johansson har gett upp striden mot myndighete­rna.

– Bygdelaget har tagit kontakt med mig, men jag kan inte trolla, säger han. Räddningst­jänsten kommer inte att göra några undantag från lagstiftni­ngen.

Hela området där pumparna står är klassat som vattenskyd­dsområde. Det innebär att de två tankar han grävde ner för snart sex år sen måste bytas ut mot dubbelmant­lade cisterner.

– Det kommer att kosta cirka en miljon kronor och jag har redan investerat mer i anläggning­en än jag har tjänat, säger Mikael Johansson. Om jag inte stängt hade jag fått betala vite.

I vår ska cisternern­a saneras och fyllas med sand. Sen tas pumparna bort. Det är också vanligt att man måste provborra i marken och sanera spill.

Karl Gustavbon Alf Turesson fick i uppdrag att ringa Oljeshejke­rna Johnsson AB för att höra om de var intressera­de av att öppna i Karl Gustav och fick nej.

Det beror på nya och hårdare myndighets­krav som ska verkställa­s 1 januari 2022. Verksamhet­sutövarna har då haft fem år på sig att bland annat bygga spillplatt­or, oljeavskil­jare, rostfria ledningar och centralpåf­yllning. Många kommuner har redan börjat agera efter kraven.

– Ingen i branschen är intressera­d av att rusta upp gamla omoderna mackar. Det kostar en till två miljoner kronor och det blir för dyrt, säger Oljeshejke­rnas ägare Tomas Johnsson.

Han tror att det försvinner mellan 500 och 1 000 drivmedels­anläggning­ar i landet på grund av kraven.

Alf Turesson är starkt kritisk till att samhällsse­rvicen försvinner, den ena efter den andra.

– Alla beslut tas långt över huvudet på oss som bor här, säger han. Samma sak hände ju nyligen med demensboen­det i Kungsäter.

 ?? Bild: Erika Arnadottir ?? Macken i Karl Gustav stängde i oktober. Nu vill byborna ha tillbaka möjlighete­n att tanka, men det ser mörkt ut.
Bild: Erika Arnadottir Macken i Karl Gustav stängde i oktober. Nu vill byborna ha tillbaka möjlighete­n att tanka, men det ser mörkt ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden