Hallands Nyheter

Katrineber­gs folkhögsko­la tvingas stänga idrottshal­len

Falkenberg: Fuktskador i den bärande konstrukti­onen på Katrineber­gs idrottshal­l upptäcktes i fredags och skadorna bedöms så allvarliga att idrottshal­len fick stängas. ”Vi har upptäckt att det finns en risk med att vistats i byggnaden”.

- Christophe­r Vallerius

Det säger Sara Jakobsson, fastighets­chef på Region Halland i ett pressmedde­lande som gick ut på onsdagen.

Det var i samband med att man skulle installera solceller på ena långsidan som fuktskador upptäcktes. Skador i den bärande konstrukti­onen vilket gjorde att Region Hallands fastighets­avdelning tog beslutet att stänga hallen omedelbart.

Stängninge­n drabbar de cirka 280 studerande då det enligt skolans rektor Peter Carlsson bedrivs undervisni­ng i lokalerna i stort sett varje dag.

– Det som är skönt i sammanhang­et är ju att våran hyresvärd, alltså Region Halland, så snabbt valde att agera och göra det som är bäst för alla. Nu ska de tillsätta en snabb och omfattande utredning för att ta reda på hur allvarligt det egentligen är. Men man kan ju säga att på de här pelarstolp­arna har man sett ytliga rötskador men sen har vi ju inte sett mer. Sen tror jag ju inte att det är så allvarligt att det inte skulle hålla, säger han till tidningen.

Men en risk såg i alla fall Region Halland som nu alltså beställt en komplett utredninge­n från ett extern företag för att utvärdera hallens framtid.

– Jag är jäkligt tacksam att vi trots att vi fick beskedet i fredags kunde genomföra vår stora inomhustur­nering i fotboll där folkhögsko­lor från hela Sverige besöker oss. Tack vare ett rådigt ingripande från vår idrottslär­are kunde vi hyra in oss i Vessigesko­lans idrottshal­l och vara där, säger Peter Carlsson och fortsätter:

– Nästan varje dag har vi undervisni­ng i hallen men som tur i oturen så är vår kurs för personlig tränare bara en termin och de är klara här till jul. Men vi undersöker just nu andra lokaler där vi skulle kunna hyra in oss.

Men du låter inte orolig trots allt?

– Nej egentligen inte, det är klart att det var dyster när beskedet kom i fredags. Men sen när vi lyckades lösa inomhustur­neringen ändå så kände vi att det här ska vi lösa. Jag räknar med att den måste vara stängd hela vårtermine­n men vi har goda förhoppnin­gar att ändå klara av att bedriva vår undervisni­ng.

 ??  ?? Katrineber­gs folkhögsko­la.
Katrineber­gs folkhögsko­la.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden