Hallands Nyheter

Brinnande bil kopplas till dubbelmord­et

Två män sköts till döds utanför en nattklubb i centrala Norrköping under natten till torsdagen. Polisen misstänker att det kan röra sig om en uppgörelse mellan kriminella, och kopplar en brinnande bil till utredninge­n.

-

Polisen fick larm klockan 01.20 natten till torsdagen om en skottlossn­ing utanför en nattklubb i de centrala delarna av Norrköping.

Där hittades två skadade, en man i 40-årsåldern från Östergötla­nd och en man i 45-årsåldern från Örebro län. En av dem dog på platsen, den andra dog på sjukhus. Båda hade kriminella kopplingar, enligt polisen.

– Vi kan bekräfta att de är dömda för brott och kända för oss, säger Hanna Sjögren, chef för grova brott vid polisen i Norrköping.

Polisen misstänker att morden kan vara en uppgörelse mellan kriminella.

– Vi väljer att jobba väldigt brett men det är naturligtv­is en av teserna, säger Hanna Sjögren.

Polisen efterlyser tips och iakttagels­er kring en bil som hittades brinnande vid Rejmyre, fyra mil utanför Norrköping, senare under natten.

– Vi är intressera­de av om man sett bilen innan och om man sett personer som man inte känner igen. Det är ju ett litet samhälle. Tyvärr vet vi inte vad det är för sorts bil, den har brunnit upp, säger Hanna Sjögren.

Polisen vill även ha tips kring en bil som kördes längs Slottsgata­n, från Drottningg­atan i riktning mot Kungsgatan.

– Det är en bil som åkt förbi brottsplat­sen i samband med skjutninge­n. Vi har inga uppgifter om hur bilen skulle se ut, möjligtvis att den åker lite fortare, säger Hanna Sjögren.

Om det rör sig om samma bil som senare sattes i brand är oklart.

En stor insats inleddes omedel

Vi kan bekräfta att de som dog är dömda för brott och kända för oss.

Hanna Sjögren chef för grova brott

bart efter larmet och flera kvarter spärrades av för teknisk undersökni­ng.

Polisen har beslutat om särskild händelse med anledning av skjutninge­n. Utredninge­n kopplas också till den nationella händelsen Operation Rimfrost, polisens satsning mot gängbrotts­lighet.

– Det är för att kunna samordna och använda våra resurser så effektivt som möjligt, säger Björn Lidö, chef för operativa enheten vid polisen i region Öst, som är regional kommenderi­ngschef för Rimfrost. Ingen misstänkt har gripits. Polisen har höjt sin närvaro i centrala Norrköping.

På frågan om

polisen fruktar att skjutninge­n kan leda till hämndaktio­ner svarar Peter Wahlberg, chef för lokalpolis­område Norrköping:

– I det här särskilda fallet tänker jag inte uttala mig om det, generellt så kan det vara det, säger Peter Wahlberg.

 ??  ?? Två personer är döda efter en skottlossn­ing som har inträffat utanför en nattklubb i centrala Norrköping. Polisen söker nu vittnen till händelsen.
Två personer är döda efter en skottlossn­ing som har inträffat utanför en nattklubb i centrala Norrköping. Polisen söker nu vittnen till händelsen.
 ?? Bild: Jeppe Gustafsson/tt ??
Bild: Jeppe Gustafsson/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden